20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Mai ușor cu cârnații și slănina trimise pe autocar rudelor din străinătate. Pesta porcină vă poate lăsa fără bunătăți

Nu puțini sunt cei care împart bunătățile porcului cu rudele din străinătate. Cârnații sau slănina ajungeau în Spania, Italia sau Germania cu ajutorul autocarelor. Deși și până acum această practică era ilegală, controalele se vor intensifica, astfel că va fi tot mai greu de trimis bunătăți în străinătate.

Singura modalitate legală de a trimite cârnați și slănină cu autocarul rudelor din Spania, Italia sau Germania era ca preparatele respective să fie însoțite de un document, care să ateste că porcul a fost sacrificat într-o unitate autorizată și nu în gospodăria proprie.

Aceasta era valabilă și până acum, însă, de multe ori la vamă se închideau ochii, iar autocarele pline cu bunătăți erau lăsate să-și continue drumul. Din cauza faptului că parte importantă din județele României sunt afectate de pesta porcină, e posibil ca românii stabiliți în străinătate să nu aibă anul acesta pe masă produse tradiționale, avertizează reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare.

Controalele la vămi s-au intensificat, astfel că autocarele ticsite cu produse tradiționale pregătite în gospodăriile din Bistrița-Năsăud riscă să nu poată să iasă din țară, decât dacă sunt dispuse să renunțe la pachetele cu preparate din porc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.