13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Mai ușor cu cârnații și slănina trimise pe autocar rudelor din străinătate. Pesta porcină vă poate lăsa fără bunătăți

Nu puțini sunt cei care împart bunătățile porcului cu rudele din străinătate. Cârnații sau slănina ajungeau în Spania, Italia sau Germania cu ajutorul autocarelor. Deși și până acum această practică era ilegală, controalele se vor intensifica, astfel că va fi tot mai greu de trimis bunătăți în străinătate.

Singura modalitate legală de a trimite cârnați și slănină cu autocarul rudelor din Spania, Italia sau Germania era ca preparatele respective să fie însoțite de un document, care să ateste că porcul a fost sacrificat într-o unitate autorizată și nu în gospodăria proprie.

Aceasta era valabilă și până acum, însă, de multe ori la vamă se închideau ochii, iar autocarele pline cu bunătăți erau lăsate să-și continue drumul. Din cauza faptului că parte importantă din județele României sunt afectate de pesta porcină, e posibil ca românii stabiliți în străinătate să nu aibă anul acesta pe masă produse tradiționale, avertizează reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare.

Controalele la vămi s-au intensificat, astfel că autocarele ticsite cu produse tradiționale pregătite în gospodăriile din Bistrița-Năsăud riscă să nu poată să iasă din țară, decât dacă sunt dispuse să renunțe la pachetele cu preparate din porc.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: