21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Patrimoniu BN: Informaţii esenţiale pentru toţi locuitorii judeţului!

Monumentele din Bistriţa-Năsăud vor fi la un click distanţă, graţie unui proiect dedicat patrimoniului din Bistriţa-Năsăud: toţi cei interesaţi de restaurarea, amenajarea sau amplasarea unui monument vor găsi aici informaţii utile şi detalii complete referitoare la legislaţia care trebuie respectată!

La Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bistriţa-Năsăud a avut loc astăzi prezentarea și lansarea platformei online Digitizarea Monumentelor Eroilor din Primul Război Mondial din Bistrița-Năsăud, pe domeniul patrimoniubn.ro.

Platforma online este realizată din fonduri ale Ministerului Culturii și Identității Naționale și conține imagini ale Monumentelor Eroilor și numele eroilor din fiecare localitate. Totodată, platforma este un prilej de expunere online a patrimoniului județului pe următoarele direcții:

  • Monumente de for public din Bistrița-Năsăud
  • Monumente de arhitectură din Bistrița-Năsăud
  • Sit-uri și șantiere arheologice
  • Patrimoniu mobil

Platforma va conține și o Revistă intitulată Zestrea Monumentelor care va grupa articole de actualitate din domeniul patrimoniului.

Este un vis al nostru mai vechi şi este, totodată, un omagiu adus eroilor care au contribuit semnificativ la realizarea Marii Uniri”, a precizat pentru Bistriţeanul.ro Alexandru Uiuiu, directorul instituţiei. Acesta a mai precizat că un capitol important al platformei îl reprezintă legislația care trebuie respectată în domeniu: „Pe platforma patrimoniubn.ro se vor găsi toate modelele de cereri care trebuie completate în cazul unui monument de for public sau, de pildă, în cazul în care se doreşte modernizarea şi restaurarea unei case monument… Vizăm astfel oferirea unor servicii on linebeneficiarilor din judeţ, dar urmărim şi ne interesează şi soluţionarea acestora cât mai rapidă”, a mai precizat Alexandru Uiuiu.

Beneficiarii vor avea acces online la toate modelele de cereri pe care le solicită, astfel încât completarea lor să fie făcută ușor și de la domiciliu.

Proiectul dedicat Centenarului va fi finalizat până la data de 15 ianuarie și deschis public cu prilejul Zilei Culturii Naționale, a mai precizat şeful Direcţiei pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Foto deschidere @ Arhiva

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...