21.9 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Bistrițenii nu prea se înghesuie să-și plătească creditele. Bistrița-Năsăud în topul județelor cu cei mai mulți datornici

Bistrița-Năsăud se numără printre primele 10 județe din țară cu cei mai mulți datornici, potrivit unor date publicate de Banca Națională a României. Pe lista datornicilor regăsim și Botoșani, Caraș-Severin, Sibiu, Neamț sau Vâlcea.

Potrivit datelor publicate de Banca Națională a României, Bistrița-Năsăud se numără pe locul opt, când vine vorba despre credite restante în primele 6 luni ale acestui an. 3,47% dintre bistrițenii care au credite nu își plătesc dările la bănci la timp. Totalul restanțelor ajunge la 87,5 milioane. Bistrițenii au credite totale în valoare de 2,2 miliarde de lei.

Pe primele poziții se află Botoșani, cu 8,12% credite restante, Caraș-Severin cu 7,7% credite restanțe, Sibiu, cu 5,87% credite restante, Neamț cu 4,78% credite restante sau Vâlcea cu 4,48% credite restante.

În prima parte a acestui an, românii s-au împrumutat mai mult decât anul trecut cu 7%. A scăzut în schimb valoarea creditelor restante, la 7,4 miliarde de lei, de la 8,35 miliarde cât se înregistra în 2018.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: