19.7 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

Muncitori de import: 200 de vietnamezi ar putea ajunge la Leoni

Criza de pe piața muncii începe să se simtă din ce în ce mai tare. Marii investitori din județul nostru nu prea mai au cu cine lucra. Din cauza lipsei forței de muncă, firmele aleg să apeleze la muncitorii de import. 200 de vietnamezi ar putea ajunge la Leoni.

Importul de muncitori nu e o fiţă a angajatorilor, mai ales că străinii îi costă destul de mult. Pe lângă faptul că suportă toate cheltuielile pentru angajare, reprezentanții firmelor le asigură şi transportul, cazarea, cel puţin o masă pe zi, iar unii chiar şi bilete de avion spre ţările de baştină, o dată pe an. În plus, legea îi obligă să le plătească salarii bune.

Aducerea de muncitori din ţările din afara Uniunii Europene (UE) este un fenomen în toată ţara. Potrivit Ministerului Muncii, în iulie în România lucrau peste 17.000 cetăţeni din afara Uniunii Europene. Numai anul trecut, în România s-au angajat peste 1.500 de muncitori din Vietnam, ţară care a devenit astfel principalul furnizor de muncitori non-UE. Pentru vietnamezi, un salariu de 800-1.000 dolari în România este mană cerească, ţinând cont că acasă câştigă în medie 200 dolari pe lună.

Leoni, unul dintre cei mai mari angajatori din Bistrița se luptă cu forța de muncă și se gândește să rezolve problema cu importul muncitorilor. Conform reprezentanților Leoni, deși s-a încercat atragerea viitorilor angajați din județele limitrofe, criza de personal nu a fost rezolvată. Întrucât volumul comenzilor este în creștere, nemții de la Leoni vor să apeleze la munca celor din afara Uniunii Europene și intenționează să aducă 200 de vietnamezi.

Surse Bistrițeanul.ro din interiorul companiei spun că zvonul circulă de ceva vreme, dar nu este sigur că toate cele 200 de persoane din Vietnam vor ajunge la Bistrița.

Conform Deliei Hosszu, Commercial Managing Director Leoni România, dacă rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor, firma intenționează să aducă în viitor și alți muncitori străini.

Foto @ Arhivă

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: