21.9 C
Bistrița
vineri, mai 3, 2024

Mamele ar putea să aibă ȘI alte venituri, pe lângă indemnizații!

Senatul a adoptat o lege care le permite mamelor să încaseze și alte venituri, pe lângă indemnizații. Dacă și Camera Deputaților va vota pentru, situația materială a mămicilor s-ar putea îmbunătății. CARE sunt domeniile din care sunt permise venituri pe timpul indemnizației:

Mamele care beneficiază de Indemnizația de Creștere a Copilului ar putea beneficia și de alte venituri.

Senatul a aprobat o modificare legislativă, care ar permite mamelor să activeze în câteva domenii. Dacă proiectul de lege trece și de Camera Deputaților, mamele ar putea să și muncească fără să-și piardă indemnizația.

Proiectul de lege propune modificarea şi completarea art.16 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Astfel, iniţiativa propune introducerea unei noi litere d) care prevede că indemnizaţia pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită: „realizează venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură definite la art. 67, art. 70 şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de nivelul acestora”.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, nu se vor înregistra creşteri ale cheltuielilor bugetare, menţinându-se aceleaşi drepturi. Însă vor fi colectate unele venituri la bugetul de stat şi pot fi atrase fonduri europene.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Pizzeria Allegria angajează casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. NOI locuri de muncă la Sanovil, Aquabis, MasterFoam

Pizzeria Allegria are nevoie de casier și ospătar pentru Bistrița și Năsăud. Aquabis caută electrician priceput, iar la Clinica Sanovil e nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz: