10.3 C
Bistrița
luni, aprilie 29, 2024

DEFINITIV: Și-a pierdut fotoliul de primar dintr-o…banalitate!

În vara lui 2017, primarul unei comune bistrițene a fost declarat incompatibil de ANI. Edilul a acționat în instanță. Luna aceasta, judecătorii au dat sentința definitivă: vinovat.

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Ioan Szabo, primarul comunei Șanț, în luna iunie a anului 2017. Acesta ar fi încălcat prevederile legii 161/2003.

„În perioada 12 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, a deținut funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Enea Grapini din județul Bistrița-Năsăud, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arăta în comunicatul ANI la vremea respectivă.

Primarul a acționat în instanță decizia ANI. După doi ani de lupte prin sălile de judecată, a sosit și sentința finală.

„Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Szabo Ioan, împotriva sentinţei nr.333 din 23 octombrie 2017, pronunţate de Curtea de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Conform Bistrițaexpress, zilele mandatului primarului din Șanț sunt numărate și țin doar de formalitățile derulate între Primăria comunei și Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. La finalul acestuia vacantarea postului de primar se va face printr-un ordin de prefect.”

Ioan Szabo este primar al comunei Șanț încă din 2012.

Acesta este totodată și primul primar care își pierde funcția după ce a fost declarat incompatibil de ANI.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială pentru automobile Škoda

Alege calitatea maximă la prețuri atractive! Ofertă specială* Schimb kit curea distribuție pentru automobile Škoda din 2017-2019 (4+) și automobile Škoda din 2016 sau anterior (7+):

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Alege siguranța, fiabilitatea și menținerea valorii pentru automobilul tău. Ofertă specială Revizii Mercedes-Benz:

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud.