1.5 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

A construit un braț robotic și a câștigat Festivalul Național al Științei!

Un adolescent din Bistrița a câștigat Festivalul Național al Științei organizat la Zalău.  James Petri, elev la Colegiul Național Liviu Rebreanu, a construit un braț robotic cu care s-a impus în competiție.

A XI-a ediție a Festivalului Național al Științei, organizată la Zalău, a fost câștigată de un bistrițean, elev la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Acesta a construit un braț robotic care are proprietățile unui braț uman și poate fi controlat după aplicarea unor senzori pe corpul purtătorului.

Brațul robotic construit de tânărul bistrițean costă doar 500 de lei și imită la perfecție mișcările mâinii. James a gândit acest proiect pentru a ajuta persoanele care au nevoie de proteză medicală sau de braț ajutător. A lucrat timp de doi ani până când a reușit să finalizeze brațul robotic.

La acest festival participă anual elevi care au capacități deosebite, din ciclul primar, gimnazial sau liceal care concurează cu proiecte sau machete. Peste 300 de înscrieri au fost la această ediție.

FOTO: Festivalul Național al Științei 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...