7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

A construit un braț robotic și a câștigat Festivalul Național al Științei!

Un adolescent din Bistrița a câștigat Festivalul Național al Științei organizat la Zalău.  James Petri, elev la Colegiul Național Liviu Rebreanu, a construit un braț robotic cu care s-a impus în competiție.

A XI-a ediție a Festivalului Național al Științei, organizată la Zalău, a fost câștigată de un bistrițean, elev la Colegiul Național Liviu Rebreanu. Acesta a construit un braț robotic care are proprietățile unui braț uman și poate fi controlat după aplicarea unor senzori pe corpul purtătorului.

Brațul robotic construit de tânărul bistrițean costă doar 500 de lei și imită la perfecție mișcările mâinii. James a gândit acest proiect pentru a ajuta persoanele care au nevoie de proteză medicală sau de braț ajutător. A lucrat timp de doi ani până când a reușit să finalizeze brațul robotic.

La acest festival participă anual elevi care au capacități deosebite, din ciclul primar, gimnazial sau liceal care concurează cu proiecte sau machete. Peste 300 de înscrieri au fost la această ediție.

FOTO: Festivalul Național al Științei 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...