8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

„Acces interzis. Pericol de accidentare!”, în pădurea-parc Schullerwald

A trecut deja ceva timp de când un copac atârnă pe unul dintre turnurile de observare din pădurea Schullerwald, însă tot ceea ce au făcut autorităţile până acum a fost să delimiteze locul şi să… pună o pancartă de atenţionare. Când va fi tăiat nimeni nu ştie.

Pădurea-parc Schullerwald pare să fi fost afectată pe zone restrânse de furtunile puternice din luna trecută. Dacă bistriţenii mai pot da peste câte un copac căzut pe unele alei înguste din parc, ce nu reprezintă neapărat o problemă, pe unul dintre turnurile de observare stă suspendat un copac rupt, caz sigur de pericol pentru oricine s-ar apropia de acest loc.

Se pare că autorităţile au luat la cunoştinţă încă de când s-a produs incidentul, însă nu au intervenit până acum decât cu o pancartă prin care adulţii şi copiii sunt atenţionaţi că turnul reprezintă pericol de accidentare. Poliţia Locală a delimitat zona, dar, în tot acest timp, nu a fost tăiat copacul ce stă să cadă.

În ceea ce priveşte tiroliana, aceasta nu mai e funcţională. În luna aprilie, când un adolescent s-a accidentat în acest loc, poliţia sesiza faptul că tiroliana reprezintă un pericol şi că ar trebui luate măsuri de siguranţă. În consecinţă, măsurile luate de autorităţi au fost acelea de a o scoate din funcţiune.

Contactat de către reporterii Bistriţeanul.ro, viceprimarul Bistriţei, Cristian Niculae, nu a putut să ofere o explicaţie sau un răspuns cu privire la situaţia în care se află pădurea Schullerward, promiţând că va reveni cu un punct de vedere în cursul zilei de astăzi. Azi, însă, acesta nu a mai putut fi contactat.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: