0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Adio orfelinate în Bistrița-Năsăud! Toți copiii stau în case de tip familial

Mai multe case de tip familial incluse în proiectul „Salvăm copilării din coșmarul instituționalizării” au fost ridicate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu ONG-ul Hope and Homes for Children, mediul privat și DGASPC. Anul 2022 începe cu o veste bună: 14 case de tip familial din întreg județul sunt date în folosință.

Acest tip de locuință pentru copiii rămași fără familii oferă un mod mai plăcut pentru educația și creșterea fiecăruia, înlocuind orfelinatele de tip vechi. În ultimele două case de tip familial din Viișoara și Unirea urmează să fie mutați 24 de copii.

 „Un obiectiv care părea de neatins, dar care prin buna colaborare dintre ONG-ul Hope and Homes for Children, mediul privat, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și DGASPC este acum o realitate.

 Copiii trăiesc în medii calde, având un loc pe care să-l numească „acasă” alături de oameni care să le călăuzească pașii într-un mod cât mai apropiat de mediul familial.

Mulțumim pentru o colaborare deosebit de bună, HHC, directorului general Ștefan Dărăbuș, specialiștilor, mediului privat și tuturor oamenilor care au depus tot efortul pentru a finaliza procesul de dezinstituționalizare din județ”, transmite președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

În anul 2012 au fost patru centre de plasament de tip vechi (Năsăud, Teaca, Beclean și Centrul de dizabilități de la Bistrița).

În acest moment sunt:

  •  7 Case de Tip Familial, realizate la Bistrița, Năsăud, Teaca, Slătinița și Viișoara, în colaborare cu Fundația Hope and Homes for Children România
  •  7 Case de Tip Familial, construirea unui Centru de zi și reabilitarea unei clădiri pentru un alt astfel de Centru, finanțate cu fonduri europene, prin POR

În acest moment se află în derulare construcția unei locuințe maxim protejată pentru tinerii cu dizabilități, la Viișoara.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...