22.3 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

AFLĂ de ce într-o comună din județ taxa de salubritate e doar 3.5 lei pe lună

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Paul Știr din comuna Căianu Mic s-a referit, între altele, și la taxele și impozitele locale.

De când sunt eu primar în comuna Căianu Mic, nu am mers în Consiliul Local cu niciun fel de propunere de majorare a taxelor și impozitelor locale. Singurele modificări care apar de pe un an pe altul sunt legate strict de indexarea taxelor în funcție de rata inflației. Conform Codului Fiscal, fiecare Consiliu Local este obligat să indexeze taxele și impozitele locale în funcție de rata inflației. Ca să fiu mai bine înțeles, în 2021, noi am indexat taxele și impozitele locale cu +2,6%. Indexarea se va aplica pentru 2022”, a explicat primarul Paul Știr.

Practic, taxele și impozitele locale nu au fost majorate în comuna Căianu Mic, de 9 ani.

Primarul Paul Știr s-a referit și la taxa de salubritate.

Este o realitate. Vreau ca cetățenii să știe că administrația locală a făcut – nu neapărat un efort – dar a făcut un bine comunității cu acest lucru. Avem cea mai mică taxă de salubritate de pe Valea Tibleșului.

În comuna Căianu Mic, fiecare cetățean plătește 3,5 lei/persoană/lună. Asta în ideea în care sunt comune care plătesc o taxă de salubritate de 6,5 lei/persoană/lună. Deci la noi taxa este de doar 3,5 lei”, a mai subliniat primarul Paul Știr.

Alte detalii despre administrația locală din comuna Căianu Mic aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...