14.9 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Aglomerația din oraș, evitată pe lângă râul Bistrița. Se deschide provizoriu pentru circulație o nouă stradă

Având în vedere faptul că traficul din municipiu urmează să fie paralizat anul acesta de două mari proiecte de infrastructură, Primăria Bistrița a luat decizia să deschidă  provizoriu circulației o stradă. Este vorba despre strada ce leagă Podul Jelnei de ștrandul Codrișor. Aglomerația va putea fi evitată cu această nouă rută, pe lângă râul Bistrița.

Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a anunțat că se va deschide circulației, cu caracter provizoriu, strada ce leagă Podul Jelnei de ștrandul Codrișor. Asta în condițiile în care orașul urmează să fie paralizat de două mari șantiere anul acesta.

Strada va fi deschisă circulației provizoriu, urmând ca mai apoi să fie amenajată ca zonă de promenadă, cu bani europeni.

„În curând vom deschide traficului auto zona aferentă râului Bistrița, între Codrișor și strada Viorelelor, spre Podul Jelnei, cu caracter temporar. Ținând cont de faptul că în oraș vor avea loc lucrări ample, practic orașul va deveni un șantier în acest an, de aceea, pe o perioadă determinată vom deschide acest segment de drum pentru trafic. Ce presupune acest lucru? Clarificarea regimului juridic al terenului, îl vom aduce în categoria de stradă, pentru că în momentul de față nu are această categorie și vom face câteva intervenții, cum ar fi: montarea unui parapet aferent râului, vom pune blocaj de piatră și alte intervenții specifice. Ulterior această zonă va fi amenajată din bani europeni, ca și zonă de promenadă”, a explicat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. Motto:
  „Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving,
  Surâzători sub steaua mea sterilă.”
  (Ana Blandiana- Eclipsa)
  Cu mai multa gândire si mai putina înversunare din partea fostului primar Ovidiu Cretu, care s-a cramponat cu încăpătânare de ideea tâmpită cu centura (ne)ocolitoare prin pădurea Codrisor orasul Bistrita putea avea avea deja această stradă modernizată. Este vorba despre o artera de circulatie de tip splai la sud de oras, pe malul stâng al râului, care sa faca legatura intre Podul Budacului si Podul Jelnii pe la poalele padurii Codrisor. In acest sens exista un proiect mai vechi pentru portiunea respectivă care includea si amenajarea malurilor râului Bistrita. (vezi:https://zupernews.wordpress.com/2013/06/06/codrisor-hill-p-u-z-bistrita-…).
  In plus, strada Codrisor de la Podul Budacului la Podul Jelnii face parte din traseul viitoarei artere de mobilitate urbană „Linia albastră” aferent malurilor râului Bistrita de la Sărata la Unirea.

 2. ….sa vrei sa ajungi pe luna si apa geotermala prin….noroi(primavara) si praf (vara) pana la gat!
  …asta e ca o injuratura de mama pentru ce i ce nu vor sa si strice masina…moka!
  PRIMARE….DACA SPUNEAI CA E PENTRU CARUTE SA NU INTRE IN ORAS SAU CEI CE NU AU ASIGURARE te intelegeam… asa ca hai sictir ar spune turcu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.