21.6 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Stăm prost la calitatea aerului din oraș. Ce face municipalitatea să se asigure că respirăm aer mai curat?!

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, calitatea aerului din municipiu nu este deloc bună. Primăria Bistrița ia o serie de măsuri pentru a mai reduce din praf și poluare, ajutându-ne astfel să respirăm aer mai curat.

Ultima raportare de ieri a Agenției pentru Protecția Mediului indică faptul că aerul din municipiu este moderat, ca și calitate. În ultimele săptămâni aceasta era catalogarea aerului din municipiu, excepție făcând data de 17 martie, când acesta era încadrat la categoria „rău”.

În aceste condiții, Primăria Bistrița a luat o serie de măsuri pentru a reduce din praf și a face mai respirabil aerul din municipiu.

„Noi acum curățăm drumurile, trotuarele.  Știți că s-a aruncat o mare cantitate de sare, de nisip.  Nu ne rezumăm doar la acest lucru. Urmează în acest an să schimbăm bordurile de pe Independenței și Republicii. Mă refer la zona mediană, la spațiul verde de pe zona mediană, pentru că pământul este peste bordură, iar la fiecare ploaie el vine în stradă. Oricât de mult ai curăța, ai stropi, praful e inevitabil”, a precizat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Acesta a mai spus că se va apela și la Poliția Locală și cea națională, care îi vor amenda pe cei care intră cu mașinile pline de noroi în oraș. Acțiunile de spălare a drumurilor vor continua până în iarnă.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Turc mincinos politruc incompetent păi tu pui să fie oamenii amendați că tu esti o nulitate de primar și nu ești în stare de nimic ,rusine si tie si serparie din primărie ce taie frunze la câini pe banii nostri la ce plătim impozit pe masini incompetentule cand drumurile sunt mai proaste că și într-o țară africană,iar tur tot minți și minți în continuare și nu faci nimic pentru oraș.

    • … nenea satulul, asa ti se duc banii din portofel parca tu ai finanta Primaria … 😀 Toti aveti asteptari, (sa vina Primaria) dar nu ati pune unul mana pe o lopata, sa astupati o groapa de pe drumurile neasfaltate pe care locuiti, sau sa curatati un sant. Nu mai spun ca ambalajele (in special de la pungile de seminte, pe care le spargeti la volan) le aruncati nonsalanti pe geamul masinii pe care o turati si din care se aud ritmuri orientale … 😀 Bai nenea, tot nemultumit, tot nemultumit? Nu iti convine, pleaca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!