11.3 C
Bistrița
duminică, septembrie 26, 2021

Ai chef să arunci gunoaie în natură, la Tiha Bârgăului? Pregătește-ți din timp și 1.000 de euro!

Exasperați de faptul că nu biruiesc să strângă atâtea gunoaie câte reușesc să arunce localnicii, autoritățile din Tiha Bârgăului pregătesc măsuri drastice. Primăria din localitate a început demersurile pentru achiziționarea unor camere de supraveghere. Consiliul Local a decis și majorarea cuantumului amenzilor.

Am început în ultimele zile să salubrizăm întreaga localitate și să eliminăm gunoaiele din zonele unde este interzisă depozitarea acestora”, a transmis ieri primarul Vasile Șut din Tiha Bârgăului. 

Edilul admite că toți își doresc o localitate curată, însă nu se implică toată lumea pe măsura acestei dorințe, iar eforturile administrației locale devin zadarnice. 

Vă rog pe toți să nu mai depozitați gunoaiele în zonele publice, pentru că urmează să aibă loc numeroase controale!

Vă reamintesc că este interzisă depozitarea gunoaielor și a altor deșeuri (rumeguș, materiale de construcții, etc.) pe malurile apelor dar și în alte spații care nu sunt amenajate în acest scop”, a mai precizat primarul Vasile Șut.

Amenzile aplicabile celor care nu respectă legea – depozitând gunoaie în locuri interzise – sunt extrem de mari! Se pot confisca inclusiv mijloacele de transport folosite pentru a duce reziduurile – a reamintit edilul din Tiha Bârgăului.

Pe lângă Poliția Locală sunt și alte instituții abilitate să aplice amenzi pentru gunoaie depozitate în locuri nepermise. Vasile Șut s-a referit la Apele Române, Garda de Mediu sau Jandarmeria Bistrița-Năsăud. „De aceea vă rog să țineți cont de prevederile legale, să nu ne trezim în situația neplăcută în care instituțiile statului să fie nevoite să aplice sancțiuni administrației locale sau cetățenilor care nu respectă acest lucru”, a punctat primarul localității.

Se anunță măsuri drastice și amenzi usturătoare

Vasile Șut a anunțat totodată că Primăria comunei Tiha Bârgăului a început demersurile pentru a achiziționa și camere de supraveghere. Acestea vor fi montate în locurile unde se depozitează ilegal gunoaie și vor ajuta la identificarea celor care nu respectă legea.

Mai mult, în ultima ședință a Consiliului Local Tiha Bârgăului, s-a decis majorarea cuantumului amenzilor. Acestea variază acum între 2000 și 5000 de lei pentru persoanele fizice.

Persoanele juridice care aruncă gunoaie în locuri nepermise vor avea de scos din buzunar între 3000 și 6000 de lei.

Este momentul în care trebuie să înțelegem cu toții că e nevoie să fim mai responsabili și că domeniul public nu este groapă de gunoi!

Cei care nu vor să înțeleagă acest lucru vor fi amendați!

Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și vă rog să ne anunțați dacă vedeți persoane care aruncă gunoaie în alte locuri decât cele amenajate, pentru a lua cât mai repede măsuri împotriva acestora”, a concluzionat primarul Vasile Șut.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...