11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

6 companii bistrițene au primit ajutor de stat în ultimii ani. TeraPlast a primit 3 astfel de finanțări

În ultimii 9 ani, Guvernul a acordat ajutoare de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro de la buget. Printre companiile care au primit ajutoare de stat care să le susțină investițiile s-au numărat 6 companii din Bistrița-Năsăud. TeraPlast a primit 3 astfel de finanțări.

Potrivit startupcafe.ro, Guvernul a acordat ajutoare de stat în valoare totală de 1,5 miliarde de euro de la buget, în ultimii 9 ani. Au fost finanțate nu mai puțin de 174 de proiecte de investiții.

Printre companiile care au primit finanțate s-au numărat și 6 companii din Bistrița-Năsăud. Prima care a primit o finanțare de aproape 5 milioane de euro a fost Leoni, în 2015. Valoarea totală a proiectului ajungea la 20 de milioane de euro și a dus la angajarea a peste 600 de persoane.

Și TeraPlast a primit 3 astfel de finanțări de la Guvern, prima în 2018, în valoare de 3,1 milioane de euro pentru un proiect de 6,2 milioane de euro. În urma implementării acestuia au fost create 64 de locuri noi de muncă. În 2020, TeraPlast a mai primit un ajutor de stat de aproape 4 milioane de euro, pentru un proiect care valora în total 7,8 milioane de euro. S-au creat atunci 45 de locuri de muncă.

Tot în 2020, o lună mai târziu, TeraPlast a primit aproape 5 milioane de euro pentru un proiect de aproape 10 milioane de euro. S-au angajat în urma implementării proiectului 80 de persoane.

Și TeraPlast Recycling SA a primit un ajutor de stat de 5,3 milioane de euro pentru un proiect în valoare totală de 11 milioane de euro. Compania a creat aproape 40 de locuri noi de muncă, în urma implementării proiectului.

TeraSteel a primit un ajutor de stat de 8,8 milioane de euro, dintr-o investiție totală de 31,2 milioane de euro. S-au creat peste 60 de locuri de muncă noi. TeraGlass Bistrița a primit 1,6 milioane de euro pentru un proiect în valoare de 3,4 milioane de euro. După implementarea proiectului se crează 53 de locuri noi de muncă.

Ultima companie care a primit ajutor de stat este Iproeb. Cererea de finanțare a fost aprobată chiar luna aceasta, ajutorul financiar ajungând la 9,7 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului ajunge la 20 de milioane de euro. Vor fi create 13 locuri de muncă în urma implementării proiectului.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...