1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

ALARMĂ: Ar fi căzut un aparat de zbor la Herina! Informația nu se confirmă – spun cei de la ISU BN

S-a dat alarma azi, în Herina, în urma unor informații prin care se anunța că în zonă s-ar fi prăbușit un aparat de zbor. AU fost alocate forțe care să caute aparatul și posibilii supraviețuitori. ”Informația nu se confirmă” – a transmis ISU BN reporterilor Bistrițeanul.ro

Mobilizare de forțe salvatoare și oameni ai legii, azi, în Herina. Acestora li s-ar fi transmis o informație conform căreia un aparat de zbor s-ar fi prăbușit în zonă. Astfel, au mobilizat nu doar echipaje medicale, ci și alte forțe. A fost chemat în sprijin și eclicopterul SMURD.

Informația că salvatorii și soldații caută un avion prăbușit a ajuns și la urechile reporterilor Bistrițeanul.ro, care au cerut o poziție vizavi de acest incident.

Conform reprezentanților ISU BN, nu a fost găsit niciun aparat de zbor prăbușit.

În urma unei informări primite de la autoritatea competentă, dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrita – Năsăud a fost informat despre declașarea unui dispozitiv ELT necunoscut – posibil aparat de zbor prăbușit în zona de pădure a localității Herina.

La coordonatele indicate au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița – Năsăud:

  • un echipaj cu autospeciala de stingere
  • un echipaj cu autospeciala de descarcerare
  • un echipaj de prim ajutor SMURD
  • un echipaj de pompieri cu șenilată
  • o autospecială de primă intervenție și comandă 4x 4 (personal doi ofițeri și 17 subofiteri și soldați profesionisti)
  • și Salvamont Bistrita – Năsăud.

De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala Târgu Mureș pentru efectuarea unei recunoașteri aeriene, la nevoie.

În urma recunoașterii din zona indicată, precum și după realizarea unor recunoașteri suplimentare, în perimetrul lărgit, evenimentul aviatic nu se confirmă!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Conform Răsunetul, s-ar părea că un pilot a apăsat, din greșeală, butonul de panică. Operaţiunea de căutare s-a încheiat.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...