24.3 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

ALARMĂ: Ar fi căzut un aparat de zbor la Herina! Informația nu se confirmă – spun cei de la ISU BN

S-a dat alarma azi, în Herina, în urma unor informații prin care se anunța că în zonă s-ar fi prăbușit un aparat de zbor. AU fost alocate forțe care să caute aparatul și posibilii supraviețuitori. ”Informația nu se confirmă” – a transmis ISU BN reporterilor Bistrițeanul.ro

Mobilizare de forțe salvatoare și oameni ai legii, azi, în Herina. Acestora li s-ar fi transmis o informație conform căreia un aparat de zbor s-ar fi prăbușit în zonă. Astfel, au mobilizat nu doar echipaje medicale, ci și alte forțe. A fost chemat în sprijin și eclicopterul SMURD.

Informația că salvatorii și soldații caută un avion prăbușit a ajuns și la urechile reporterilor Bistrițeanul.ro, care au cerut o poziție vizavi de acest incident.

Conform reprezentanților ISU BN, nu a fost găsit niciun aparat de zbor prăbușit.

În urma unei informări primite de la autoritatea competentă, dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrita – Năsăud a fost informat despre declașarea unui dispozitiv ELT necunoscut – posibil aparat de zbor prăbușit în zona de pădure a localității Herina.

La coordonatele indicate au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița – Năsăud:

  • un echipaj cu autospeciala de stingere
  • un echipaj cu autospeciala de descarcerare
  • un echipaj de prim ajutor SMURD
  • un echipaj de pompieri cu șenilată
  • o autospecială de primă intervenție și comandă 4x 4 (personal doi ofițeri și 17 subofiteri și soldați profesionisti)
  • și Salvamont Bistrita – Năsăud.

De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala Târgu Mureș pentru efectuarea unei recunoașteri aeriene, la nevoie.

În urma recunoașterii din zona indicată, precum și după realizarea unor recunoașteri suplimentare, în perimetrul lărgit, evenimentul aviatic nu se confirmă!” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al ISU BN, Marius Rus.

Conform Răsunetul, s-ar părea că un pilot a apăsat, din greșeală, butonul de panică. Operaţiunea de căutare s-a încheiat.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...