1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Nicoleta-Ancuța Hrișcă a început să alerge în pandemie, iar acum e dublă vicecampioană națională la alergare montană

Nicoleta-Ancuța Hrișcă, o tânără de 22 de ani din Leșu, este studentă la Facultatea de Educație Fizică și Sport. S-a apucat de alergat în timpul pandemiei de COVID-19. Recent a participat la Campionatul Național de Alergare Montană, unde a urcat pe treapta a doua a podiumului, atât cu echipa, cât și individual. Așa a devenit dublă vicecampioană națională.

Am terminat Postliceala sanitară, specializarea asistent medical generalist. Acum sunt studentă în anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai – Extensia Bistrița.

Am început să alerg în pandemie și am realizat că acesta este sportul pe care vreau să îl duc la cel mai înalt nivel. Astfel, am început să mă antrenez din ce în ce mai intens și să studiez despre alergare pentru a afla cum trebuie să mă pregătesc pentru a evolua„, ne-a spus Nicoleta-Ancuța Hrișcă.

Apoi a decis să participe la diverse concursuri, de unde s-a întors acasă cu rezultate remarcabile, de fiecare dată.

Sunt legitimată la Secția de Atletism a CSM Cluj-Napoca, pentru a putea participa la concursuri naționale. Anul trecut, în septembrie, am luat parte la primul concurs național de alergare montană.

Acolo am reușit să obținem locul I cu echipa. În luna mai 2023, am participat la „Campionatul Național de 6 ore”. Aici am obținut locul III la individual și locul I cu echipa feminină a clubului”, ne-a mai povestit sportiva.

Recent, Nicoleta-Ancuța Hrișcă a decis să își testeze limitele la Campionatul Național de Alergare Montană, desfășurat la Câmpulung Moldovenesc.

La proba de vertical m-am clasat cu echipa pe locul IV. La proba de alergare montană pe distanță scurtă am reușit să obținem locul II cu echipa. La individual am urcat pe treapta a II-a podiumului. Am reușit să devin astfel dublă vicecampioană națională”, a completat tânăra.

În trecut a fost legitimată la CSM BISTRIȚA, iar timp de 4 ani a practicat un sport de contact, mai exact box.

Pe viitor îmi doresc să învăț cât mai multe lucruri despre acest sport și despre cum reacționează organismul meu la diferite antrenamente și în timpul concursurilor.

Îmi place să mă antrenez și la sala de fitness, să petrec timp în natură, să merg în drumeții pe munte, dar și să citesc”, ne-a mai spus Nicoleta-Ancuța Hrișcă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...