-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

ALDE: Facem referendum, dar dăm și o lege pentru recunoașterea parteneriatelor homosexualilor

Pentru a ne alinia la Europa Modernă, care evoluează, ALDE vine cu o variantă pentru a împăca și capra și varza. Organizează referendum, dar propun și un proiect de lege pentru recunoașterea parteneriatelor homosexualilor.

Președintele ALDE BN, Ioan Țintean, a explicat azi că partidele de la putere nu vor cheltui bani pentru a organiza campanii de informare și mobilizare la vot.

Totuși, în urma unor discuții la nivel european, ALDE vrea să împace și capra și varza.

Suntem obligați să admitem că există și parteneriate de același sex și că drept consecință putem avea de-a face cu consecințe juridice, dacă referendumul trece și e aplicat. Astfel, venim cu o soluție de mijloc, ca să împăcăm și Europa care evoluează, dar și tradiționalismul din România”, a explicat Țintean.

Astfel, ALDE va depune un proiect de lege pentru a recunoaște uniunea consensuală și parteneriatul civil al persoanelor de același sex.

Trebuie să ținem pasul cu modernizarea. Chiar dacă am avut colegi care s-au împotrivit, s-au primit voturile necesare pentru a fi depus ca și proiect de lege”, a spus președintele ALDE BN.

Atât Ioan Țintean cât și președinta Organizației de femei ALDE, Mirela Cârcu, au spus că ei vor o țară normală, cu familie tradițională, că așa își vor crește copiii și nepoții, și îi încurajează pe toți românii să meargă la vot.

Ne judecă Dumnezeu pe fiecare ce facem, dar eu sunt pentru o normalitate. Familia e uniunea dintre bărbat și femeie. Nu trebuie să facem ce fac și alții. Trebuie să ne protejăm”, a concluzionat Cârcu.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...