Alegeri locale 2020. AFLĂ care sunt primarii care ne vor conduce în următorii 4 ani

Alegeri locale 2020. AFLĂ care sunt primarii care ne vor conduce în următorii 4 ani

Bistrițeanul.ro vă ține la curent cu rezultatele votului de astăzi. Cine sunt cei care ne vor conduce în următorii 4 ani:

51,8% dintre bistrițenii cu drept de vot s-au prezentat astăzi la urne până la închiderea secțiilor de votare. A început numărătoarea voturilor, iar Bistrițeanul.ro îi prezintă pe cei care ne vor conduce în următorii 4 ani.

Primul care și-a anunțat victoria a fost primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași (PNL) pe pagina sa de Facebook:

Al doilea primar care și-a anunțat și el victoria printr-un live pe rețeaua de socializare Facebook este Traian Ogâgău, care mai prinde un mandat în fruntea orașului-stațiune Sângeorz-Băi. În fața Primăriei Sângeorz-Băi s-au adunat sute de persoane care aplaudă și dansează pe muzică populară.

„Da, Sângeorzul a ales. A ales altă cale, dar a ales! Decizia oamenilor este sfântă și nu pot decât să le fiu recunoscător celor ce au crezut în mine și în echipa mea. Vă mulțumesc tuturor și succes învingătorilor”, a precizat, pe Facebook, Daniel Suciu, contracadidatul lui Traian Ogâgău, la fotoliul de primar al orașului Sângeorz-Băi.

Comuna Galații Bistriței va fi condusă de candidatul alianței înființate de PSD, Vermeșan Vasile.

Comuna Măgura Ilvei va rămâne tot pe mâna lui Valer Avram (PSD), aflat la al IV-lea mandat. Și acesta și-a anunțat victoria pe Facebook:

„Stimați cetățeni ai Comunei Măgura Ilvei, vă mulțumesc tuturor celor care m-ați votat și care nu m-ați votat pentru încrederea acordată la al IV-lea mandat. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a postat acesta.
Și Vasile Borș (PSD) a mai prins un mandat în fruntea comunei Maieru.
UPDATE 1:

Comuna Zagra va fi condusă de Nicolae fiul actualului primar, Dumitru Bușcoiu (PSD).

Traian Simionca va conduce Primăria Livezile și în următorii 4 ani.

Marian Forogău (PNL) va conduce comuna Șanț în următorii 4 ani. Acesta s-a luptat cu fiul actualului primar, care a candidat pe lista Alianței pentru Bistrița-Năsăud.

Florin Sandu Simionca (PSD) a mai prins un mandat la Primăria Budacu de Jos.

Paul Știr (PSD) mai prinde un mandat la Primăria Căianu Mic.

UPDATE 2:

Romeo Florian (PSD) va conduce comuna Lechința în următorii 4 ani.

Ioan Pavelea (PSD) rămâne la conducerea Primăriei Coșbuc.

Vești de la Bistrița. Cristian Niculae, candidatul PSD la fotoliul de primar al Bistriței a postat pe Facebook:

„Dragi bistrițeni, azi ați votat, iar alegerea voastră este sfântă și o respect. Vă mulțumesc că mi-ați acordat onoarea să vă reprezint în ultimii 4 ani din postura de viceprimar! Vreau să mulțumesc echipei mele pentru implicarea de care a dat dovadă în toată această perioadă! Felicitări câștigătorilor și mult succes în viitor!
Să fim sănătoși, să iubim și să respectăm Bistrița!”
Se pare că cele mai mari șanse le are candidatul PNL Ioan Turc, judecând după voturile numărate până acum.
Ioan Strugari (PSD) rămâne primar al comunei Parva.
Vasile Șut (PSD) rămâne primar al comunei Tiha Bârgăului.
Ioan Becan (PNL) rămâne primar al comunei Miceștii de Câmpie. 
Lucian Tarniță, care a câștigat primăria Cetate în 2016 pe listele PSD și între timp a trecut la PMP, rămâne primar încă 4 ani.
Nicolae Moldovan (PSD) va conduce orașul Beclean încă un mandat.
Vasile Laba (PSD) rămâne în fruntea comunei Bistrița-Bârgăului. 

Vasile Iuga (PSD) va conduce în continuare comuna Ciceu Giurgești.

Valentin Mureșan (PSD) rămâne primarul comunei Ciceu Mihăiești.

UPDATE 3:

Grigore Bradea (PSD) rămâne primar la Chiuza.

Gheorghe Bălăjan (ALDE) rămâne primar la Dumitra

Ilie Uchrenciuc (PSD) rămâne primar la Dumitrița.

Horea Petruț (PSD) rămâne primar la Mărișelu.

Ioan Cira (PSD) rămâne primar la Monor.

Dumitru Costin (PSD) rămâne primar la Negrilești

Mircea Runcan (PSD) rămâne primar la Nimigea.

Doru Crișan (PSD) rămâne primar al comunei Prundu Bârgăului

Ioan Scridonesi (PSD) rămâne primar la Poiana Ilvei.

Valentin Grapini (PSD) rămâne primar la Rodna.

Ioan Monița (ALDE) rămâne primar la Romuli.

Ionuț Cifor (ALDE) rămâne primar la Șieu.

Mihai Ivan candidatul PSD va fi primar la Șieuț.

Ioan Bob (PSD) rămâne primar la Șintereag.

Vlăduț Purja (PSD) rămâne primar la Târlișua.

Radu Spermezan (PSD) a câștigat primăria Uriu

Daniel Năstuță (PNL) a câștigat Primăria Rebra. 

Sorin Hognogi (PNL) rămâne primar la Spermezeu.

Ionel Ropan (PNL) este primarul comunei Petru Rareș.

Gheorghe Onul (PSD) rămâne primar la Salva. 

La Rebra se pare că este egalitate de voturi, iar alegerile s-ar putea relua.

Dorin Vlașin (PNL) preia Primăria Năsăud. 

Sever Mureșan (ALDE) rămâne primar la Telciu. 

Flaviu Lupșan (PNL) rămâne primar la Lunca Ilvei.

La Ilva Mare s-a schimbat primarul! Primăria va fi preluată de candidatul PSD Octavian Cicșa.

Și la Rebrișoara rămâne primar Viorel Clăpău (PNL).

Grigore Țiolan (PNL) rămâne primar la Feldru.

Comuna Leșu va fi condusă de Sorin Avram (Alianța pentru Leșu – PSD-ALDE- Pro România) 

Aurel Horea (PSD) rămâne primar la Ilva Mică.

La Runcu Salvei rămâne Anchidim Pavelea (PNL).

PREȘEDINȚIA CONSILIULUI JUDEȚEAN rămâne tot pe mâinile lui Radu Moldovan (PSD)

Știre în curs de actualizare.

Noi măsuri restrictive în Năsăud și trei comune! Scenariu roșu pentru mai mulți elevi de gimnaziu și liceu octombrie 23, 2020 - CJSU a analizat evoluția cazurilor Covid în ultimele două săptămâni. În Năsăud și comunele Șintereag, Chiochiș și Ilva Mare se impun noi restricții. Tototdată, de luni, elevii mai multor clase de gimnaziu și liceu vor învăța online.
VIDEO. Caius Bulea, directorul general Betak: „La început eu eram și directorul, și muncitorul numărul 1” octombrie 23, 2020 - Betak Bistrița are o cifră de afaceri de câteva milioane de euro și un profit de 1,3 milioane de lei înregistrat anul trecut. Puțini știu, însă că totul a început prin 1995, într-un garaj închiriat, în care directorul Caius Bulea a fost, timp de aproape doi ani, și singurul muncitor:
VIDEO. Primarul Paul Știr, despre strategia de dezvoltare a comunei Căianu Mic: „Este un proiect măreț și o provocare” octombrie 23, 2020 - „Oamenii au nevoie de școli, de grădinițe, de iluminat public. Au nevoie de străzi și drumuri. Nu sunt mofturi. Sunt necesități”, a recunoscut primarul Paul Știr din Căianu Mic. 30 din cele 46 de străzi ale comunei au fost deja asfaltate. Ce obiecții au ridicat oamenii:
ADI Deșeuri, fără director plin de jumătate de an! Un interimar „veghează” asupra celor două SRL-uri care gestionează gunoaiele din județ octombrie 23, 2020 - În anul în care firmele care se ocupă de colectarea și respectiv de administrarea depozitului de deșeuri de la Tărpiu trebuie să facă cele mai importante investiții din ultima perioadă, ADI Deșeuri, asociația care trebuie să vegheze la bunul mers al lucrurilor, funcționează doar cu un interimar, după ce la ultimul concurs singurul candidat nu a obținut punctaj minim.
Bistrița-Năsăud: 51 de cazuri pozitive și 2 decese în ultimele 24 de ore! octombrie 23, 2020 - Avem 2.156 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 51 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 2 decese în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 5.028 de cazuri noi de infecție.
Fetița din Rebra, opărită cu apă, a fost transferată la București octombrie 23, 2020 - O fetiță de cinci ani a ajuns aseară la UPU Bistrița, după ce a fost opărită cu apă clocotită. În cele din urmă, micuța a fost transferată la București. Protecția Copilului intră pe fir.
FOTO: Pieton accidentat la Dipșa octombrie 23, 2020 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, la Dipșa. Un bătrân a fost lovit de un autoturism. Acesta a fost preluat de un echipaj al Ambulanței.
Pacienții asimptomatici și cei cu forme ușoare de COVID-19, tratați acasă octombrie 23, 2020 - Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care este prevăzut faptul că românii infectați cu COVID-19 și vor fi asimptomatici sau au puține simptome, vor putea fi tratați la domiciliu.
În weekend trecem la ora de iarnă! octombrie 23, 2020 - Duminică va fi cea mai lungă zi din anul 2020. Asta pentru ca trecem la ora de iarnă! Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 04.00 devine ora 03.00.
VIDEO: CARE sunt lucrurile URGENTE de care trebuie să se ocupe noul primar, Ioan Turc octombrie 23, 2020 - Ioan Turc a depus ieri jurământul de credință, azi fiind prima zi oficială de muncă, în calitate de primar. Deja a convocat prima ședință de Consiliu Local. Acesta a explicat care sunt chestiunile URGENTE pe care trebuie să le rezolve:
Rostul de dimineață: Pandemie. Panică. Incertitudine… Și un licăr de speranță, la Colegiul „Andrei Mureșanu” octombrie 23, 2020 - Pandemie. Panică. Incertitudine. Îngrijorare. Moarte. Cuvinte care înspăimântă astăzi, au îngrozit și în alte vremuri… Un grup de profesori și elevi de la Colegiul „Andrei Mureșanu” ne reamintesc de cea mai bine documentată cronică a unei mari pandemii:
Aquabis: Fără apă potabilă, astăzi, în Beclean și Sîngeorz Băi octombrie 23, 2020 - Fără apă potabilă, astăzi, 23 octombrie 2020, pe o stradă din Beclean și câteva străzi din Sîngeorz Băi - anunță Aquabis.
Fetiță de 5 ani, opărită cu apă clocotită la Rebra octombrie 22, 2020 - În această după-masă, o fetiță de 5 ani a fost opărită cu apă clocotită. Incidentul s-a produs în localitatea Rebra. Se pare că fetița este conștientă și cooperantă, în ciuda faptului că are arsuri pe 50% din corp.
FOTO/VIDEO: Se deschide REMART BEBE! Primul magazin din Bistrița în care găsești TOT ce ai nevoie pentru îngrijirea bebelușilor și a ta! octombrie 22, 2020 - Un magazin în care să găsești tot ce ai nevoie în îngrijirea bebelușului, de la pamperși și până la periuțele de dinți din primii ani de viață ai copilului, la prețuri mai bune decât în farmacii sau supermarketuri! Pe scurt, aceasta este filosofia din spatele magazinului REMART BEBE, destinat în special îngrijirii bebelușilor, dar cu produse pentru toată familia. Magazinul destinat celor mici și celor mari se deschide mâine și îl găsiți la parterul hotelului Decebal, lângă magazinul Penny! IMPORTANT: Te așteaptă promoții și oferte...ZILNIC!
VIDEO: Crețu n-a vrut să participe la înscăunarea lui Turc octombrie 22, 2020 - Noul primar al Bistriței a depus azi jurământul de credință, într-o ceremonie publică. Din mulțimea prezentă a lipsit fostul primar al municipiului, Ovidiu Teodor Crețu. Acesta chiar a refuzat invitația lui Ioan Turc.
Nici măcar directorul medical al Spitalului, infectat cu Covid, nu a avut loc în unitatea medicală octombrie 22, 2020 - Printre medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița care s-au infectat cu Covid se numără și directorul medical al unității. Culmea, atât de plin e spitalul, încât până și directorul medical a avut de așteptat până a doua zi pentru a fi internat în spital.
Prefectul Dolha: Transformarea spitalului din Năsăud în spital integral COVID e o idee bună! octombrie 22, 2020 - Numărul mare de infectări cu coronavirus, a pus autoritățile în alertă. Managerul SJUB, Gabriel Lazany, i-a propus prefectului Stelian Dolha ca spitalul din Năsăud să fie tranformat în spital INTEGRAL Covid 19. ”E o idee bună. Totuși, cred că ar trebui să o facem treptat!” a susținut prefectul.
L-a lovit până l-a băgat în spital! Acum așteaptă în arestul poliției! octombrie 22, 2020 - Un bărbat din Urmeniș riscă să ajungă după gratii. Acesta a lovit pe un alt bărbat până l-a băgat în spital. Acum se află în arestul poliției și azi instanța de judecată va decide ce măsură preventivă îi va fi aplicată.
VIDEO. Primarul Paul Știr din comuna Căianu Mic, despre necesitățile locuitorilor din comunitate octombrie 22, 2020 - Invitat la emisiunea „Direct în Problemă”, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Paul Știr a vorbit despre necesitățile oamenilor de aici: „Nu sunt mofturi. Sunt necesități. Avem multe persoane din Căianu Mic plecate în străinătate, care au văzut cum se pune problema dincolo... Așa ar trebui să fie și la noi.”
ÎNGRIJORĂTOR! Spitalul Județean, la capacitate maximă. Managerul Lazany propune LOCKDOWN pentru două săptămâni octombrie 22, 2020 - În acest moment, Spitalul Județean este la capacitate maximă când vine vorba despre cazurile de Covid. Atât la Anestezie-Terapie Intensivă unde sunt cazurile grave este plin, cât și secția dedicată cazurilor Covid. Potrivit managerului Gabriel Lazany doar un lockdown, adică o carantină generală a județului, pentru două săptămâni ar menține gestionabilă situația.
FOTO/VIDEO: Primarul Ioan Turc și noii consilieri locali au depus jurământul de credință octombrie 22, 2020 - Ceremonia de constituire a Consiliului Local și de investire în funcție a noului primar a avut loc astăzi în Piața Centrală. Ioan Turc și noii consilieri au depus jurământul de credință în fața autorităților naționale și județene, în fața Înalților Bisericii și a bistrițenilor care au participat la festivitate.
Bătrân rupt de beat la volan, prin Bistrița octombrie 22, 2020 - Doi bărbați au fost prinși ieri băuți la volan. Unul dintre ei, trecut de prima tinerețe, avea rezultatul etilotestului dublu față de celălalt bărbat. Ambii s-au ales cu dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. CE rezultate a indicat etilotestul:
Voluntarii, autoritățile locale și județene și-au dat mâna pentru a-i „netezi” drumul Mocăniței prin Archiud octombrie 22, 2020 - O lucrare frumoasă s-a finalizat zilele acestea. Voluntari, autorități locale și județene, au dat mâna și au modernizat trecerea la nivel cu cale ferată, în Archiud. De acum, Mocănița are ”drum neted”, chiar și la întâlnirea cu traseul autoturismelor.
Bistrița-Năsăud: 51 de cazuri pozitive și 41 de persoane externate la cerere octombrie 22, 2020 - Avem 2.105 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 51 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 41 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar 2 bistrițeni au fost declarați vindecați. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 4.902 de cazuri noi de infecție.
CE minuni pot face băieții de la Wrap&Detailing pentru mașina ta octombrie 22, 2020 - Oricât de mult ți-ai îngriji mașina, trecerea anilor și miile de kilometri rulați lasă urme. În interior, la exterior, caroseria, farurile sau stopurile se mătuiesc și își pierd strălucirea. Din fericire, există soluții să-ți faci mașina să arate ca nouă, iar pentru mașinile noi există soluții să o păstrezi ca nouă muuulți ani. În Bistrița, băieții de la Wrap&Detailing au soluțiile, materialele profesionale și priceperea de care e nevoie pentru a reda strălucirea pierdută a mașinii tale. Și pentru că în această perioadă farurile mătuite afectează vizibilitatea pe timp de noapte, Wrap&Detailing ți-a pregătit o ofertă specială: le faci ca noi, cu polish profesional și folie de protecție PPF, cu doar 290 lei!
BISTRIȚA, pe o poziție surprinzătoare, în cel mai mare studiu european referitor la poluarea aerului octombrie 22, 2020 - Au ieșit la lumină rezultatele celui mai mare studiu european pentru impactul poluării aerului asupra costurilor cu sănătatea. Medicul și publicistul român Vlad Mixich a explicat la Europa FM că în cercetarea europeană au fost incluse și 21 de orașe din România. Bistrița se situează pe o poziție surprinzătoare:
Anticariat, în curtea Muzeului Județean, de mâine până duminică! octombrie 22, 2020 - După ce au făcut o figură impresionantă, la începutul lunii, cu prilejul Târgului de Purici, voluntarii juniori ai Clubului Leo și Centrul de Documentare și Informare al Colegiului „Andrei Mureșanu” vin cu o nouă propunere și provocare pentru iubitorii de carte din Bistrița:
Bistrița-Năsăud a pierdut peste 1.000 de angajați doar anul trecut octombrie 22, 2020 - Cu câțiva angajatori care absorb mii de oameni, Bistrița-Năsăud a reușit anul trecut să piardă peste 1.000 de angajați, comparativ cu anul 2018. Județul nostru se numără printre cele care au înregistrat cele mai mari „pierderi”.
SIMULARE: Cine sunt viitorii parlamentari ai județului Bistrița-Năsăud? Ce șanse au candidații independenți? octombrie 22, 2020 - Cine sunt viitorii parlamentari ai județului? Agenția de Rating Politic a realizat o simulare electorală privind alocarea numărului de mandate în viitorul Parlament. Calculele sunt realizate în baza rezultatelor oficiale de la alegerile locale. Dacă votul politic se menține și pe 6 decembrie ca la alegerile locale, atunci PNL ar avea cele mai multe mandate, 159, urmat de PSD cu 144 de mandate și...
Cele mai importante licee din Bistrița intră în scenariul roșu și trec la cursuri online octombrie 22, 2020 - Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a hotărât ca toate clasele de liceu și gimnazială de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” și o parte din clasele de liceu de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” să intre în scenariul roșu și să își mute cursurile online, începând de astăzi.