12.8 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Alegeri Parlamentare: Aproape PATRU la sută prezența la vot la ora 10.00

S-au deschis secțiile de votare! Românii își aleg azi reprezentanții în Senat Și Camera Deputaților. Peste 260.000 de bistrițeni sunt așteptați azi la urne. UPDATE 10.00:

UPDATE 10.00

Prezența vot la această oră, la nivelul județului Bistrița Năsăud e de 3,89 la sută.

Bistrițenii, au ales să meargă la Biserică sau la cumpărături, iar pe la secții să treacă…mai târziu.

Până la această oră nu au fost raportate incidente.

Singura plângere, să spun așa, a fost legată de faptul că secțiile de votare NU au primit dezinfectant pentru suprafețe. Ci DOAR pentru mâini. Dar asta nu e prevăzut, conform Instituției Prefectului, pentru că le-am comunicat plângerile dar au zis că NU e prevăzut așa ceva”, au declarat, pentru Bistrițenul.ro, reprezentanții BEJ BN.

UPDATE 08.30

Aseară, la secția de votare 40 au apărut câteva probleme. Mai exact, când au auzit că trebuie să meargă cu urna mobilă la cei 43 de pacienți cu COVID care au cerut să voteze, s-au panicat.

Astfel, majoritatea ar fi vrut să se sustragă.

A fost o mică problemă la secția 40 aseară. Dar până la urmă s-a rezolvat. Într-adevăr, când au aflat că trebuie să meargă la secția COVID, își puneau întrebări cu privire la siguranța lor. Dar, până la urmă, au rămas. Deci nu a fost nevoie să înlocuim pe nimeni. Și vor merge cu urna mobilă la Spital”, au declarat, pentru Bistrițeanul.ro, reprezentanții Biroului Electoral Județean Bistrița Năsăud.

*****

Astăzi au loc alegerile parlamentare. Românii își aleg reprezentanții în Senat și în Camera Deputaților.

În Bistrița-Năsăud au fost amenajate, în total, 313 secții de votare, dintre care 83 în mediul urban și 230 în mediul rural. Pe listele permanente sunt înscriși 261.460 de alegători.

S-au distribuit 294.000 de buletine de vot pentru Camera Deputaților și 294.000 de buletine de vot pentru Senat. Alte 666 astfel de buletine au fost anulate, în vederea afișării.

Secțiile de votare s-au deschis azi la ora 07.00 și se vor închide la ora 21.00.

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot. Alegătorii aflați în situația de mai sus pot vota până cel mult la ora 23.59.

Află AICI care e secția de votare la care ești arondat.

Fiecare alegător va primi două buletine de vot, unul pentru Senat și unul pentru Camera Deputaților.

În județul Bistrița-Năsăud au intrat în cursa electorală 12 formațiuni politice și 2 independenți.

În urma alegerilor de azi, județul nostru va avea, ca și până acum, cinci deputați și doi senatori. Mandatele care nu vor fi câștigate în mod direct vor fi împărțite în urma redistribuirilor.

Prezența la vot în timp real, la alegerile parlamentare, poate fi urmărită AICI.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...