13 C
Bistrița
marți, iunie 15, 2021

ALERTĂ: Conturi de WhatsApp, deturnate de atacatori! Victime, păcălite cu oferte speciale și informații false

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrage atenţia asupra unui tip de atac în conturile de WhatsApp din România.

Utilizatorii au început să se plângă deja de acest incident. E vorba de încercări ale infractorilor cibernetici de a obţine acces la conturile de WhatsApp ale anumitor utilizatori.

Conform unei notificări CERT.ro, atacatorii încearcă să preia controlul asupra unor conturi de WhatsApp. Fiind legate de numerele de telefon, în momentul autentificării (login) într-un cont existent, aplicaţia trimite automat utilizatorului un “one-time code” (parolă unică), prin SMS.

Se verifică astfel numărul de telefon, însă atacatorii abuzează de acest proces. Ei „joacă rolul unui prieten sau a WhatsApp Support Team. În multe cazuri, obţin numărul de telefon al unei victime prin intermediul unui cont de WhatsApp deja compromis.

Următorul pas constă într-o nouă instalare a aplicaţiei pe telefonul atacatorului. În cadrul acesteia, este furnizat numărul de telefon al victimei. Aceasta va primi prin SMS un cod de înregistrare, care este solicitat ulterior de atacatorul care joacă rolul unui prieten, ori chiar a WhatsApp Support Team”, avertizează specialiştii.

Infractorii cibernetici folosesc conturile de WhatsApp deturnate ca să distribuie, către utilizatorii vizaţi, mesaje cu informaţii false. Sau mesaje despre promoţii pentru platformele de e-commerce cu oferte speciale.

Prin aceste mesaje, victimele sunt păcălite să trimită „codul promoţional” primit pe telefon, fiind de fapt codul de înregistrare la WhatsApp.

Mai multe detalii despre felul în care operează infractorii cibernetici – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Desfiintza-tzi facebook-ul si whatsApp-ul astea de c*cat si descarcati-va „Signal ” ca ala-i mai sigur si nu-i cumparat de facebook ! Si Sugnal are mesinger , telefon pe internet si poti trimite poze de care vrei oriunde in lume , gratis . ( Cat de gratis poate fi, ptr ca nimic in lumea asta nu-i gratis … )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...