14.1 C
Bistrița
vineri, iunie 14, 2024

Alin, elevul mecanic din Căian, exemplul pasiunii ce merge din tată-n fiu: ”Tata se ocupa de utilaje, eu de mașini”

De când se știe era tot printre șuruburi și piulițe, iar pasiunea pentru mașini a crescut odată cu vârsta. Tatăl lui meșterea la utilajele agricole. Acum Alin, elevul mecanic din Căian, se ocupă de autoturisme. Vrea să deschidă un atelier în Agrieș, iar în echipă a intrat și fratele mai mic…

A câștigat locul I la Competiția Județeană a concursului de meserii – categoria Mecanic. Alin Burzo, elev al liceului din Căianu Mic va reprezenta județul nostru la competiția națională, în aprilie.

FELICITĂRI, Alin! Un elev al liceului din Căianu Mic va reprezenta județul la Concursul Național de Meserii – domeniul Mecanic

Pasiunea pentru motoare, din tată-n fiu

M-am învârtit printre piulițe și șuruburi de când mă știu. Tata se ocupa cu reparatul utilajelor. Așa că am crescut cu pasiunea asta pentru mașini. Tocmai de aceea pentru mine mecanica nu e o meserie, e o pasiune. Așa că nu e nimic prea greu!” a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Alin.

Tocmai de aceea, să ia 10 curat la proba practică a competiției, pentru el a fost floare la ureche.

A fost prima competiție, primul concurs de acest gen la care am participat. Și am avut emoții, bineînțeles. Dar apoi, pentru că mie îmi place acest lucru, mi-am dat seama că nu are ce să fie greu. Și nu a fost! Dacă faci ceea ce îți place, nu e nimic greu!” a explicat Alin.

Tocmai de aceea a ales să rămână la o școală de meserii și să nu urmeze ”o școală la oraș”.

Puteam merge la un liceu în oraș, că aveam media necesară. Dar am ales să rămân aici, la o școală de meserii. Nu e o rușine să muncești. Și e nevoie de oameni care să facă diferite meserii. Tocmai de aceea am rămas aici, la mecanică” a subliniat Alin Burzo.

E în ultimul an de școlarizare. Face și practică în paralel, într-un atelier de mecanică. Iar planurile sunt mari.

Acum lucrez- fac practică într-un atelier de mecanică din Uriu. Și voi rămâne să lucrez acolo, ca să mai adun experiență. Dar dorința mea e să deschid un atelier de mecanică în Agrieș, localitatea mea de domiciliu. Asta este ceea ce îmi doresc pe viitor. Și va fi ceva de familie, deoarece și fratele meu mai mic e pasionat tot de mecanică” a povestit adolescentul mecanic.

Acum face școala de șofer, în cadrul cursurilor școlare. E de părere că o școală de meserii îți aduce mai multe beneficii și încurajează adolescenții să nu se dea înapoi de la așa ceva.

E un avantaj să faci școala de șofer în cadrul școlii. O școală de meserii, de asemenea, te ajută, de aceea sunt de părere că ar trebui tot mai mulți să se specializeze pe ceva anume. Noi în clasă suntem 19 elevi, din care două sunt fete. Deviza noastră e VREAU ȘI POT PENTRU CĂ TREBUIE! Așa cum spuneam, meseriile sunt de viitor, e nevoie de meseriași și dacă își place ceva, nimic nu e prea greu!„ a subliniat Alin Burzo.

Acum se pregătește pentru etapa națională a concursului de meserii.

Sunt multe teme care trebuie să le învăț pentru etapa națională, și una dintre acestea îmi va pica. Dar sincer, niciuna nu e prea grea. Pentru că mie îmi place ceea ce fac. E pasiunea mea. Și când e pasiune, nimic nu e prea greu!” a concluzionat Alin Burzo.

Redacția Bistrițeanul.ro îi transmite MULT succes în toate!

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: