26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Alte două comune, cu număr mare de persoane infectate cu COVID 19! Localurile funcționează DOAR dacă au terase:

Media cazurilor de COVID 19, în ultimele 14 zile, a depășit 1,5/1.000 de locuitori, în încă două comune din județ. De aceea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca localurile să funcționeze DOAR dacă au terase.

Localurile din încă două comune au interzis la a primi clienții în interior. Acestea au voie să funcționeze DOAR dacă au terase, sau pot oferi serviciu de livrare.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud, în urma analizei numărului de cazuri de COVID 19 depistate pozitiv în ultimele 14 zile.

Astfel, după ce ieri s-au închis localurile- la interior- din Braniștea, de azi nu mai au voie să primească clienți la interior nici localurile din Șieu Odorhei și Ciceu Mihăiești.

”Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 40/11.10.2020, se introduc restricţii în 𝙎̗𝙞𝙚𝙪 𝙊𝙙𝙤𝙧𝙝𝙚𝙞 și 𝘾𝙞𝙘𝙚𝙪 𝙈𝙞𝙝𝙖̆𝙞𝙚𝙨̗𝙩𝙞, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU 40/11.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 12 octombrie 2020” transmite CJSU.

Astfel, se impun următoarele lucruri:

  • restricționarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

FOTO- ZCH News

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!