20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

Alte două comune, cu număr mare de persoane infectate cu COVID 19! Localurile funcționează DOAR dacă au terase:

Media cazurilor de COVID 19, în ultimele 14 zile, a depășit 1,5/1.000 de locuitori, în încă două comune din județ. De aceea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca localurile să funcționeze DOAR dacă au terase.

Localurile din încă două comune au interzis la a primi clienții în interior. Acestea au voie să funcționeze DOAR dacă au terase, sau pot oferi serviciu de livrare.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud, în urma analizei numărului de cazuri de COVID 19 depistate pozitiv în ultimele 14 zile.

Astfel, după ce ieri s-au închis localurile- la interior- din Braniștea, de azi nu mai au voie să primească clienți la interior nici localurile din Șieu Odorhei și Ciceu Mihăiești.

”Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 40/11.10.2020, se introduc restricţii în 𝙎̗𝙞𝙚𝙪 𝙊𝙙𝙤𝙧𝙝𝙚𝙞 și 𝘾𝙞𝙘𝙚𝙪 𝙈𝙞𝙝𝙖̆𝙞𝙚𝙨̗𝙩𝙞, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU 40/11.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 12 octombrie 2020” transmite CJSU.

Astfel, se impun următoarele lucruri:

  • restricționarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

FOTO- ZCH News

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...