15.5 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Alte două comune, cu număr mare de persoane infectate cu COVID 19! Localurile funcționează DOAR dacă au terase:

Media cazurilor de COVID 19, în ultimele 14 zile, a depășit 1,5/1.000 de locuitori, în încă două comune din județ. De aceea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca localurile să funcționeze DOAR dacă au terase.

Localurile din încă două comune au interzis la a primi clienții în interior. Acestea au voie să funcționeze DOAR dacă au terase, sau pot oferi serviciu de livrare.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud, în urma analizei numărului de cazuri de COVID 19 depistate pozitiv în ultimele 14 zile.

Astfel, după ce ieri s-au închis localurile- la interior- din Braniștea, de azi nu mai au voie să primească clienți la interior nici localurile din Șieu Odorhei și Ciceu Mihăiești.

”Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 40/11.10.2020, se introduc restricţii în 𝙎̗𝙞𝙚𝙪 𝙊𝙙𝙤𝙧𝙝𝙚𝙞 și 𝘾𝙞𝙘𝙚𝙪 𝙈𝙞𝙝𝙖̆𝙞𝙚𝙨̗𝙩𝙞, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU 40/11.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Aceste măsuri au intrat în vigoare începând cu data de 12 octombrie 2020” transmite CJSU.

Astfel, se impun următoarele lucruri:

  • restricționarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

 

FOTO- ZCH News

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.