9.6 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

VIDEO: Legi inițiate de deputatul USR-Plus Cristina Iurișniți, adoptate în Parlament

Prezentă în studioul Bistrițeanul Live, deputatul USR-Plus Cristina Iurișniți a prezentat publicului amendamentele și legile inițiate de ea și adoptate în Parlament. „Totul pornește de la educație. Educația pentru Sănătate este unul dintre cele 24 de angajamente USR-Plus pentru viitoarea guvernare. Eu am propus-o și mă bucur că a fost acceptată la nivel național…”

Am încercat, în Parlament, în Comisia de Învățământ în care activez, să vin cu niște legi punctuale, care să aducă o îmbunătățire. Dacă am văzut oportunitatea unei modificări legislative prin care primarii să fie obligați să asigure conexiunea la internet în școli, am propus acest amendament. A fost aprobat în Comisia de Învățământ, a fost aprobat și în Camera Deputaților, așteptăm votul de la Senat”, a mai spus deputatul USR-Plus.

Cristina Iurișniți a amintit și de propunerile sale legislative referitoare la siguranța copiilor și la eliminarea profesorilor condamnați penal din școli, așa cum s-a întâmplat la Șanț sau în alte școli din țară.

De asemenea, avem flagelul acesta al traficului de minori, care este îngrijorător… Fac parte și dintr-o comisie de anchetă pentru copiii dispăruți sau abuzați. Am adresat ministrului Justiției câteva interpelări, avertizându-l că nu se întâmplă nimic în acest sens. S-a constituit o rețea a procurorilor specializată în infracțiunile care îi privesc pe minori, dar concret, nimic nu s-a îmbunătățit…”, a mai comentat Cristina Iurișniți.

Totul pornește de la educație. Acesta a fost motto-ul meu. Am încercat să fiu cât se poate de activă acolo unde mi-am desfășurat activitatea. Din 2018 am fost și președintele Comisiei pentru Egalitatea de Șanse, și am avut inițiative legislative. Fără penali în funcții publice a fost în 2018 o inițiativă cetățenească de anvergură națională. Am coordonat această campanie de strângere de semnături și am impus mai departe legea în școli”, a mai spus Cristina Iurișniți.

Cristina Iurișniți a vorbit și despre depolitizarea învățământului – domeniu în care a depus 3 sau 4 inițiative, respinse, însă de celelalte partide. „Este un pachet întreg de legi pentru depolitizarea învățământului pe care l-am provocat. Cel mai mult m-a consumat implicarea în legea Educație pentru Sănătate. Am avut recent o întâlnire online cu reprezentanți ai unor ONG-uri de profil și reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor. Le-am propus să organizăm un grup de lucru, împreună cu Ministerul Educației, să promovăm Educația pentru Sănătate în școli prin planurile cadru…”

Educația pentru Sănătate este unul dintre cele 24 de angajamente USR-Plus pentru viitoarea guvernare. Eu am propus-o și mă bucur că a fost acceptată la nivel național. Este important să venim cu soluții, propuneri, legi, nu doar să criticăm ceea ce nu merge”, a mai spus deputatul USR-Plus.

Alte detalii referitoare la activitatea parlamentară a deputatului puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Wyqd7wst-Mc” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...