9.5 C
Bistrița
sâmbătă, martie 25, 2023

Am putea avea două pasaje auto pe sub calea ferată. Unul din ele costă nu mai puțin de 42 de milioane de lei!

Bistrița ar putea avea nu mai puțin de două pasaje auto pe sub calea ferată. Unul dintre ele ar urma să înlocuiască autogara suspendată a lui Crețu și să coste 42 de milioane de lei! Celălalt ar urma să fie amenajat pe strada Slavici.

Primarul Ioan Turc speră ca Guvernul să îi finanțeze pasajul subteran ce vine să înlocuiască autogara suspendată a fostului edil Crețu. Acesta urmează să lege strada Gării de Tărpiului și costă nu mai puțin de 42 de milioane de lei.

„Avem toate șansele să obținem finanțare. E principalul proiect pe care l-am depus pe Anghel Saligny, valoarea proiectului este de 42 de milioane de lei. Lucrăm la documentații și voi insista la București ca lucrarea să fie finanțată”, a declarat Ioan Turc, într-o conferință de presă.

Acesta nu este singurul pasaj subteran visat de primarul Ioan Turc. Este vorba despre un al doilea pasaj auto pe strada Slavici. Edilul speră să finanțeze acest proiect din fonduri europene.

Vă reamintim faptul că Ioan Turc a renunțat la autogara suspendată, proiect aparținând fostului primar Ovidiu Crețu. Proiectul costa în jur de 10 milioane de euro (tot peste 40 de milioane de lei) și era deja finanțat. Prin renunțarea la proiect s-a pierdut nu doar finanțarea, ci și 100.000 de euro deja cheltuiți pentru proiect.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Ce investitie va trebuie la 2 trenuri ce trec spre birgau. Mai rentabil sint semafoare. Aruncati bani degeaba pe pasaje. Mai bine a-ti face lucruri mai mici utile cetatenilor.

  2. am putea avea multe…..dar nu o sa avem! de unde vrea primarul lui peste sa intram in acest pasaj? si unde vrea sa iesim? ce solutie ofera pentru scoaterea autobuselor de naveta din oras? o prostie scumpa si umflata, numai sa nu fie asa cum a fost initial demarata ideea predecesorului! desi era finantare, si studii facute. Bani zvarliti pe fereastra din buzunarele noastre!!! un astfel de pasaj subteran trebuie sa aiba inaltime foarte mare sa treaca si masini mari pe sub el !!! o gorapa inundata va fi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...