14.6 C
Bistrița
joi, octombrie 21, 2021

Ambulanța nu mai face față testărilor pentru Covid-19! SVSU a pus la dispoziție o echipă pentru testarea în municipiu

În momentul de față doar Serviciul de Ambulanță Județean asigură testarea pentru Covid a bistrițenilor la domiciliu. Din cauza numărului mare de solicitări, de o săptămână, SAJ este sprijinit de SVSU, care a pus la dispoziție o echipă pentru testarea în municipiu și cartierele aparținătoare.

Numărul mare de solicitări de testări pentru Covid a făcut ca timpul de așteptare să fie și de două zile. În Bistrița-Năsăud testările la domiciliu sunt asigurate doar de Serviciul de Ambulanță Județean.

În contextul creșterii numărului de cereri, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița a pus la dispoziție o echipă care să asigure testarea în municipiul Bistrița și cartierele aparținătoare.

„Având în vedere numărul mare de cazuri și numărul mare de testări, efectuăm testări la domiciliu, cu asistent medical, care este autorizat cu document în cadrul OAMMR și echipamente medicale specifice pentru testare”, a declarat pentru Bistrițeanul șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița, Irinel Rad.

În medie, SVSU efectuează în medie 17 teste zilnic, precizează Irinel Rad, șeful SVSU.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Mult mai multi bani publici costa aceste teste, decat vaccinurile . Ar trebui sa-i puneti sa le plateasca ptr cei care nu vor sa se vaccineze . Nu-i obligatorie vaccinarea, dar atunci n-au decat sa-si cumpete pe banii lor testele , sa si le poarte in geanta ( buzunare ) si acolo unde li se cere accesul numai cu un test recent, sa si-l faca pe banii lor nu pe banii publici . Uitati-va cati mor zilnic in spitale si culmea ca unii sunt si vaccinati ! Azi-maine si-or da demisia cadrele medicale ca efectiv nu mai rezista si nu mai fac fatza … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Paella pentru toți pofticioșii, mâine, pe terasa Taverna Dogarilor!

Mâine se anunță o zi superbă de octombrie! Și la Taverna Dogarilor, pofticioșii sunt așteptați să...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: