5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Ana Dragu, după suicidul din Rodna: Oricare dintre noi putem cădea victimă…

Un bărbat de 43 de ani din Rodna ar fi recurs la un gest extrem după ce a aflat că este infectat cu COVID-19 și s-a spânzurat. Ana Dragu, psiholog clinician, ne explică fenomenul.

Un bărbat de 43 de ani din Rodna a ales să își pună capăt zilelor, după ce a aflat că este infectat cu Covid-19. Deși starea sa nu era gravă, tratându-se la domiciliu, diagnosticul a fost apăsător pentru bărbat. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Nu este singurul caz. Anul trecut în toamnă, o pacientă infectată cu Covid-19 s-a înjunghiat chiar în spital. Mai multe despre acest caz puteți citi AICI.

Studiile de specialitate ne indică faptul că aceste gesturi extreme sunt luate pe fondul unor tulburări apărute în viața persoanelor care află că sunt infectate cu SARS-COV-2.

„Există studii de specialitate care atestă faptul că persoanele care se infectează cu Coronavirus recurg și la gesturi definitive. Nu este o chestiune generală, însă există persoane care reacționează mult mai drastic în asemenea cazuri. Nu cunosc profilul acestui pacient care ar fi suferit de depresie și a recurs la gestul extrem. Însă este posibil ca persoana în cauză să fi suferit de depresie și înainte.

Apar tulburări, iar în cazul celor care suferă și înainte de o afecțiune de acest tip riscul de suicid crește”, ne spune Ana Dragu.

Oricine poate cădea victimă…

Mai mult decât atât, oricare dintre noi putem fi victima unei tulburări, a depresiei sau anxietății.

„Trebuie să fim atenți la sănătatea noastră în aceste momente. Și să nu uităm de sănătatea mintală și starea psihică a celor dragi. Trăim o perioadă fără precedent, un moment tragic pentru întreaga lume. Iar zgomotul din jurul nostru duce la creșterea anxietății și a depresiei. Viața noastră este tulburată profund.

Ce pot să spun acum este că trebuie să avem grijă de persoanele din jurul nostru. Iar dacă cineva drag se infectează să nu îl lăsăm singur. Este important pentru un bolnav să știe că cineva se gândește la el și că îl interesează starea sănătății lui.

Oricare dintre noi poate fi în locul lor. Iar acest aspect poate surveni oricând din cauza stresului sau al volumului de muncă ridicat. Iar efecte precum depresie sau burn-out nu sunt rare în societatea de astăzi.

Cel mai bine pentru noi este să ne protejăm, să ne vaccinăm și să avem grijă unul de altul”, ne spune Ana Dragu, psiholog clinician.

Raul PETERLIN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: