9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ana Dragu, la întâlnire cu ministrul Sănătății și șeful ANAF! Ce a obținut pentru „Micii Prinți”

Ana Dragu, fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț și vicepreședinte al FEDRA (Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist) s-a întâlnit astăzi, la București cu ministrul Sănătății și șeful ANAF. Ce a obținut psihologul din Bistrița pentru „Micii Prinți”: 

Ana Dragu, psiholog clinician și „mamă neemigrată”, a redactat zilele trecute un comunicat de presă în care taxa dur afirmațiile ministrului Sănătății, Victor Costache. După ce ministrul a sunat-o, explicându-și afirmațiile, acesta a și invitat-o pe Ana Dragu la o întâlnire, la București. 

După întâlnirea cu ministrul sănătății, Victor Costache, avem angajamentul că Ministerul Sănătății va face demersurile legale necesare pentru:

1. Modificarea legii 95 în care să se introducă și conceptul de servicii medicale integrate.
2. Program național de autism cu buget separat din bugetul de sănătate.
2. Considerarea profesiilor de psiholog, kinetoterapeut, logoped, psihopedagog care prestează servicii conexe actului medical drept profesii medicale (nu sociale) și contractarea directă de la CNAS, atât de către aceste categorii profesionale, cât și de către ONG-uri.

Intrarea în vigoare a acestor reglementări de la 1 aprilie DACĂ se modifică Legea Sănătății” – a transmis în această dimineață Ana Dragu. 

Cum a decurs întâlnirea cu președintele ANAF, Mirela Călugăreanu

„ANAF/MF vor emite în câteva zile un nou formular integrat care să conțină datele de pe ambele formulare. Cel vechi – valabil pentru anumite categorii de venituri din ianuarie – martie 2019 și cel nou, valabil pentru unele categorii de venituri pe tot anul 2019 și pentru alte categorii pe aprilie-decembrie. Acest lucru va facilita procesarea formularelor.

Din păcate în ce privește formularele colectate/depuse până la apariția noului formular integrat, este nevoie de depunerea ambelor formulare (vechi/nou) dacă se dorește colectarea sumelor aferente întregului an fiscal 2019.

Odată cu apariția noului formular în MO, orice formular anterior nu va mai putea fi depus. Așadar, dacă ați colectat deja formulare 230 depuneți-le de urgență”, a mai transmis Ana Dragu. 

O altă întâlnire importantă a avut loc și la Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDC). 

De aici Ana Dragu a obținut promisiunea că instituția va programa formarea personalului din centrele de stat (recuperare, reabilitare) pentru copii și adulți cu dizabilități. Totodată, vor fi contractați și specialiști în vederea creșterii calității vieții persoanelor cu dizabilități din centre.

Experții contractați vor avea ca sarcini conceperea de planuri de intervenție personalizate și formarea personalului pentru munca hands on cu beneficiarii din sistemul de protecție – a mai precizat Ana Dragu.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.