23.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Ana Dragu, la întâlnire cu ministrul Sănătății și șeful ANAF! Ce a obținut pentru „Micii Prinți”

Ana Dragu, fondatoarea Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț și vicepreședinte al FEDRA (Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autist) s-a întâlnit astăzi, la București cu ministrul Sănătății și șeful ANAF. Ce a obținut psihologul din Bistrița pentru „Micii Prinți”: 

Ana Dragu, psiholog clinician și „mamă neemigrată”, a redactat zilele trecute un comunicat de presă în care taxa dur afirmațiile ministrului Sănătății, Victor Costache. După ce ministrul a sunat-o, explicându-și afirmațiile, acesta a și invitat-o pe Ana Dragu la o întâlnire, la București. 

După întâlnirea cu ministrul sănătății, Victor Costache, avem angajamentul că Ministerul Sănătății va face demersurile legale necesare pentru:

1. Modificarea legii 95 în care să se introducă și conceptul de servicii medicale integrate.
2. Program național de autism cu buget separat din bugetul de sănătate.
2. Considerarea profesiilor de psiholog, kinetoterapeut, logoped, psihopedagog care prestează servicii conexe actului medical drept profesii medicale (nu sociale) și contractarea directă de la CNAS, atât de către aceste categorii profesionale, cât și de către ONG-uri.

Intrarea în vigoare a acestor reglementări de la 1 aprilie DACĂ se modifică Legea Sănătății” – a transmis în această dimineață Ana Dragu. 

Cum a decurs întâlnirea cu președintele ANAF, Mirela Călugăreanu

„ANAF/MF vor emite în câteva zile un nou formular integrat care să conțină datele de pe ambele formulare. Cel vechi – valabil pentru anumite categorii de venituri din ianuarie – martie 2019 și cel nou, valabil pentru unele categorii de venituri pe tot anul 2019 și pentru alte categorii pe aprilie-decembrie. Acest lucru va facilita procesarea formularelor.

Din păcate în ce privește formularele colectate/depuse până la apariția noului formular integrat, este nevoie de depunerea ambelor formulare (vechi/nou) dacă se dorește colectarea sumelor aferente întregului an fiscal 2019.

Odată cu apariția noului formular în MO, orice formular anterior nu va mai putea fi depus. Așadar, dacă ați colectat deja formulare 230 depuneți-le de urgență”, a mai transmis Ana Dragu. 

O altă întâlnire importantă a avut loc și la Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDC). 

De aici Ana Dragu a obținut promisiunea că instituția va programa formarea personalului din centrele de stat (recuperare, reabilitare) pentru copii și adulți cu dizabilități. Totodată, vor fi contractați și specialiști în vederea creșterii calității vieții persoanelor cu dizabilități din centre.

Experții contractați vor avea ca sarcini conceperea de planuri de intervenție personalizate și formarea personalului pentru munca hands on cu beneficiarii din sistemul de protecție – a mai precizat Ana Dragu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...