17.1 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

ANCHETĂ COVID-19 la Reteag, după o întâlnire religioasă: Infectați, suspecți și zeci de persoane în izolare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean face cercetări într-un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor, în Reteag. Un bărbat a organizat o întâlnire religioasă la el acasă, în ciuda interdicției. În urma evenimentului, au fost persoane depistate pozitiv cu COVID-19, unele sunt suspecte și zeci se află în izolare.

Reteagul e pe punctul de a deveni un focar de infecție COVID-19, după un eveniment organizat la domiciliul unui localnic.

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în 11.03.2020, în Reteag, F.A. a intenționat să organizeze o întâlnire cu caracter religios la Biserica Penticostală din localitate. Deoarece nu a primit avizul necesar organizării evenimentului în lăcașul de cult, acesta a hotărât să o organizeze la el acasă.

Deși oamenii legii i-au recomandat să renunțe la organizarea evenimentului, acesta nu a ascultat.

Astfel, la întrunirea respectivă ar fi participat aproximativ 20 de persoane din Reteag și trei persoane rămase neidentificate din județul Suceava.

„La data de 30.03.2020, dintre persoanele participante la întrunirea mai sus menționată, două persoane domiciliate pe raza localității Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirusul SARS-CoV-2, alte patru au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud, secția Boli Infecțioase, cu simptome specifice coronavirusului SARS-CoV-2. Totodată, față de aproximativ 68 de persoane s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, ancheta epidemiologică efectuată de către DSP BN fiind în desfășurare”, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Pe numele lui F.A. s-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Conform surselor Bistrițeanul.ro, în Reteag există un număr însemnat de persoane venite din zona Catalunia, Spania. Primarul Vasile Cocoș nu a dorit să comenteze situația COVID-19 din comunitatea pe care o are în pază.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...