1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Angajații Supercom, cei mai economi! Menajează chiar și un drum de un milion de euro

Angajații Supercom sunt cei mai economi! Aceștia aleg să ducă deșeurile la punctul de transfer de pe Vale Boilor pe un drum mai scurt. Aceștia menajează drumul de un milion euro, folosind un drum îngust, nici măcar pietruit. Localnicii din zonă sunt însă sătui de inhalat praf!

În luna iulie a anului 2015, se inaugura un drum de 1,5 km și lat de 6 m. Acesta făcea legătura dintre strada Tărpiului și punctul de transfer a deșeurilor de pe Valea Boilor. Valoarea investiției s-a ridicat undeva la patru milioane lei.

Totuși, angajații Supercom preferă o rută mai scurtă, pe Valea Căstăilor, pe lângă Rombat.

„Trec cu mașinile de nenumărate ori pe zi, pe aici. Drumul nu e asfaltat, se ridică un praf de nici nu mai poți respira cum trebuie”, a povestit pentru Bistrițeanul.ro, un locuitor al Văii Căstăilor.

O altă problemă e faptul că străduța respectivă are doar 2,5 metri lățime, aproape pe toată lungimea ei.

Când vin cu mașinile alea mari, nu ai cum trece două mașini una pe lângă alta. Așa că ei, că sunt cu mașini mari, ne obligă pe noi să dăm cu spatele. Vin până în botul mașinii noastre. Îmi sperie copiii de fiecare dată. Sunt obraznici”, a mai povestit C.A.

O altă problemă e faptul că atunci când plouă, străduța fiind neasfaltată, mașinile mari lasă urme adânci, uneori, deplasarea cu mașină mică fiind imposibilă.

Eu înțeleg că trebuie să vină o dată pe săptămână o mașină să ia gunoaiele și de aici, dar nu toată ziua. Și au drumul lor asfaltat. De ce nu îl folosesc ăla??”, a spus supărată bistrițeanca.

Ce spun autoritățile

Municipalitatea a recunoscut că este un drum amenajat pentru cei de la Supercom, dar nu au ce le face.

Ei au un drum asfaltat. Dar dacă nu vor să îl folosească pe acela și folosesc altul, nu avem ce le face. Nu îi poți obliga să meargă pe un drum sau pe altul”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

Dacă drumul respectiv nu are marcaje sau limitări de viteză sau greutate, nu ai ce să le faci. Dacă nu există marcaje, teoretic pot circula”, au explicat și reprezentanții IPJ.

În 2011 a fost inițiat un proiect în care era prevăzută asfaltarea Văii Căstăilor.

În 2017 s-a promis reabilitarea și amenajarea Văii Căstăilor.

Totuși, la început de 2018, strada arăta la fel de deplorabil.

Acum, pe lângă problema drumului care oricum e rău practicabil, mai e și situația cu mașinile Supercom care aleg un drum mai scurt spre depozitul deșeurilor.

Poate că cineva va lua măsuri. Nu știu ce să facem și cum să le facem față. Sunt violenți, obraznici și ne nenorocesc strada cu totul”, a conchis C.A.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...