7.1 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Anticariat, în curtea Muzeului Județean, de mâine până duminică!

După ce au făcut o figură impresionantă, la începutul lunii, cu prilejul Târgului de Purici, voluntarii juniori ai Clubului Leo și Centrul de Documentare și Informare al Colegiului „Andrei Mureșanu” vin cu o nouă propunere și provocare pentru iubitorii de carte:

Pentru a celebra cum se cuvine Ziua internațională a Bibliotecilor Școlare, Centrul de Documentare și Informare al Colegiului „Andrei Mureșanu” împreună cu voluntarii Clubului Leo vor organiza un anticariat.

Evenimentul se va desfășura în curtea Muzeului Județean din Bistrița, în acest sfârșit de săptămână.

Dragi iubitori de cărți, în perioada 23-25 octombrie vă așteptăm, cu mic, cu mare, la Biblioteca LEO.

Cu ocazia Zilei Bibliotecii Școlare, leuții noștri împreună cu Bibilioteca CNAM organizează un ANTICARIAT pentru iubitorii de carti, la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud”, au anunțat inițiatorii evenimentului.

Este vorba despre un eveniment caritabil, iar cei care doresc să achiziționeze cărți de la anticariat – pot să o facă vineri, 23 octombrie, între orele 15.00 – 19.00. Anticariatul va fi deschis și sâmbătă și duminică (24 și 25 octombrie), între orele 10.00 și 15.00. 

*****

Bibliotecarii şcolari, elevii şi cadrele didactice de pe toate continentele celebrează în octombrie Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare.

Sărbătoarea a fost instituită în 1999, de dr. Blanche Wools – preşedintele Asociației Internaționale a Bibliotecarilor Şcolari (International Association of School Librarianship).

Asociația Internațională a Bibliotecilor Şcolare (IASL) a transformat – în 2008 – Ziua Ziua Internațională a Bibliotecilor Şcolare în Luna Internațională a Bibliotecilor Şcolare. Astfel încât, fiecare şcoală să îşi poată organiza acțiunile pe parcursul întregii luni octombrie, în perioada pe care o consideră potrivită.

Scopul acestei sărbători este de a atrage atenția asupra importanței bibliotecilor şcolare în educarea copiilor. Potrivit unor studii și cercetări, elevii obțin rezultate mai bune în activitatea lor şcolară atunci când au acces la o bibliotecă şcolară care să dispună de o colecție de carte pe măsură şi de programe educaționale diversificate.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...