27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Aproape 25 de milioane de lei pentru pagubele produse de inundații în județul Bistrița-Năsăud!

Județul nostru a fost, în luna iunie, sub coduri portocalii și roșii de ploi și inundații. Zeci de localități au fost afectate. Guvernul a alocat aproape 25 de milioane de lei pentru localitățile afectate. VEZI repartizarea sumelor:

Ploi abundente, vânturi puternice, viituri! Județul nostru s-a aflat, în luna iunie, sub numeroase coduri de avetizare meteo și hidrologice, portocalii sau roșii.

Zeci de localități au fost afectate, oamenii văzându-și agoniseala de-o viață luată de ape.

Totuși, autoritățile au făcut presiuni, iar Guvernul a alocat aproape 25 de milioane de lei, ajutor pentru zonele calamitate.

În data de 16 iulie, Guvernul României a aprobat hotărârea privind alocarea unor sume de bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru mai multe județe din țară afectate de inundații. Prin această hotărâre, județului nostru i-a fost alocată suma de 20,205 milioane lei pentru 40 de unități administrativ – teritoriale și pentru Consiliul Județean.

Ulterior, în data de 22 iulie, s-a aprobat alocarea unei a doua tranșe de bani pentru lucrări de refacere a infrastructurii în comunele afectate de inundații și viituri. De această dată, județului Bistrița-Năsăud i-a fost alocată suma de 3 milioane 443 mii lei pentru finanțarea lucrărilor din 15 unități administrative afectate.

Datorită operativității oamenilor implicați, atât la nivel local, cât și la nivelul Guvernului, județul Bistrița-Năsăud a fost cuprins în lista primelor județe care primesc despăgubiri pentru pagubele produse de inundații. Mai mult, județului nostru i s-a alocat o tranșă suplimentară. Ne-am ținut de promisiunea că vom face tot ce putem ca zonele afectate de la noi din județ să fie despăgubite, iar Guvernul și-a dus la capăt cu promptitudine datoria de a interveni în ajutorul cetățenilor. Le mulțumesc pentru exemplul de bună practică!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Modul în care au fost împărțite sumele de la Guvern puteți să vedeți AICI:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...