18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Aproape 25 de milioane de lei pentru pagubele produse de inundații în județul Bistrița-Năsăud!

Județul nostru a fost, în luna iunie, sub coduri portocalii și roșii de ploi și inundații. Zeci de localități au fost afectate. Guvernul a alocat aproape 25 de milioane de lei pentru localitățile afectate. VEZI repartizarea sumelor:

Ploi abundente, vânturi puternice, viituri! Județul nostru s-a aflat, în luna iunie, sub numeroase coduri de avetizare meteo și hidrologice, portocalii sau roșii.

Zeci de localități au fost afectate, oamenii văzându-și agoniseala de-o viață luată de ape.

Totuși, autoritățile au făcut presiuni, iar Guvernul a alocat aproape 25 de milioane de lei, ajutor pentru zonele calamitate.

În data de 16 iulie, Guvernul României a aprobat hotărârea privind alocarea unor sume de bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru mai multe județe din țară afectate de inundații. Prin această hotărâre, județului nostru i-a fost alocată suma de 20,205 milioane lei pentru 40 de unități administrativ – teritoriale și pentru Consiliul Județean.

Ulterior, în data de 22 iulie, s-a aprobat alocarea unei a doua tranșe de bani pentru lucrări de refacere a infrastructurii în comunele afectate de inundații și viituri. De această dată, județului Bistrița-Năsăud i-a fost alocată suma de 3 milioane 443 mii lei pentru finanțarea lucrărilor din 15 unități administrative afectate.

Datorită operativității oamenilor implicați, atât la nivel local, cât și la nivelul Guvernului, județul Bistrița-Năsăud a fost cuprins în lista primelor județe care primesc despăgubiri pentru pagubele produse de inundații. Mai mult, județului nostru i s-a alocat o tranșă suplimentară. Ne-am ținut de promisiunea că vom face tot ce putem ca zonele afectate de la noi din județ să fie despăgubite, iar Guvernul și-a dus la capăt cu promptitudine datoria de a interveni în ajutorul cetățenilor. Le mulțumesc pentru exemplul de bună practică!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Modul în care au fost împărțite sumele de la Guvern puteți să vedeți AICI:

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!