6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Aproape 25 de milioane de lei pentru pagubele produse de inundații în județul Bistrița-Năsăud!

Județul nostru a fost, în luna iunie, sub coduri portocalii și roșii de ploi și inundații. Zeci de localități au fost afectate. Guvernul a alocat aproape 25 de milioane de lei pentru localitățile afectate. VEZI repartizarea sumelor:

Ploi abundente, vânturi puternice, viituri! Județul nostru s-a aflat, în luna iunie, sub numeroase coduri de avetizare meteo și hidrologice, portocalii sau roșii.

Zeci de localități au fost afectate, oamenii văzându-și agoniseala de-o viață luată de ape.

Totuși, autoritățile au făcut presiuni, iar Guvernul a alocat aproape 25 de milioane de lei, ajutor pentru zonele calamitate.

În data de 16 iulie, Guvernul României a aprobat hotărârea privind alocarea unor sume de bani din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pentru mai multe județe din țară afectate de inundații. Prin această hotărâre, județului nostru i-a fost alocată suma de 20,205 milioane lei pentru 40 de unități administrativ – teritoriale și pentru Consiliul Județean.

Ulterior, în data de 22 iulie, s-a aprobat alocarea unei a doua tranșe de bani pentru lucrări de refacere a infrastructurii în comunele afectate de inundații și viituri. De această dată, județului Bistrița-Năsăud i-a fost alocată suma de 3 milioane 443 mii lei pentru finanțarea lucrărilor din 15 unități administrative afectate.

Datorită operativității oamenilor implicați, atât la nivel local, cât și la nivelul Guvernului, județul Bistrița-Năsăud a fost cuprins în lista primelor județe care primesc despăgubiri pentru pagubele produse de inundații. Mai mult, județului nostru i s-a alocat o tranșă suplimentară. Ne-am ținut de promisiunea că vom face tot ce putem ca zonele afectate de la noi din județ să fie despăgubite, iar Guvernul și-a dus la capăt cu promptitudine datoria de a interveni în ajutorul cetățenilor. Le mulțumesc pentru exemplul de bună practică!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Modul în care au fost împărțite sumele de la Guvern puteți să vedeți AICI:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!