-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Aproape 30 de bistrițeni au ajuns la spital cu fracturi sau luxații, săptămâna trecută

Gerul și viscolul s-au abătut asupra țării noastre, favorizând formarea gheții. La UPU au ajuns, săptămâna trecută, aproape 30 de bistrițeni, cu fracturi sau luxații.

România a fost cuprinsă de un val de aer siberian, așa că vremea s-a răcit brusc. A nins, a viscolit și a înghețat.

Municipalitatea a scos cele două utilaje de deszăpezire trotuare, curățând unele zone. Tototdată, administrația locală a cerut proprietarilor de case și agenților economici să curețe în fața proprietăților lor.

Până acum, polițiștii locali verificau dacă trotuarele sunt curate.

„Acum, suntem sub coordonarea IPJ BN. Ne ocupăm de lucruri care țin strict de pandemie. Mai verificăm din sesizările de pe City Health. Dar anul acesta nu am avut o acțiune specifică de verificare a trotuarelor, dacă acestea sunt curățate, așa cum făceam în alți ani”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Poliției Locale Bistrița, Florin Frandeș.

Pe City Health nu au fost înregistrate sesizări cu privire la trotuare sau zone din preajma centrelor comerciale care să nu fi fost curățate.

Totuși, aproape 30 de bistrițeni au ajuns la spital cu fracturi sau luxații, săptămâna trecută.

„Nu am avut cazuri de degerături în intervalul 8 – 14 februarie. Totuși, am avut 28 de cazuri de pacienți care s-au prezentat cu fracturi sau cu luxații”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Florin Lazăr.

Vremea se menține rece astăzi și mâine, urmând ca de miercuri să se mai… îmbuneze.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...