-1.2 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Aproape 400 de profesori și personal auxiliar din școli vor fi testați pentru Covid-19. Unul deja a fost depistat pozitiv

În jur de 400 de profesori și personal auxiliar din școlile din municipiu vor fi testați pentru Covid-19 săptămâna aceasta. Testele se realizează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și vor fi finalizate până la începerea școlii. După prima zi de testare, un angajat din învățământ a fost deja depistat pozitiv.

Primăria Bistrița a luat decizia să testeze pentru Covid-19 toți profesorii și personalul auxiliar de la școlile din municipiu, înainte de începerea școlii. Testele sunt realizate de către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, lista fiind trimisă încă de săptămâna trecută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, primele 50 de persoane au fost deja testate, în cursul zilei de ieri, urmând ca până vineri să se finalizeze procesul.

„Pe lista trimisă de Primăria Bistrița figurează 398 de persoane. 50 de persoane au fost testate ieri, iar până vineri estimăm că vor fi testați toți, câte 80 de persoane pe zi, din cei care au rămas”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Camelia Strungari.

Se pare că după prima zi de testare, un angajat din învățământ a fost depistat pozitiv, iar la altul rezultatul este incert, urmând să se repete testul. Persoana depistată pozitiv va fi internată 48 de ore, urmând ca după să rămână în spital sau să fie lăsată la domiciliu, în izolare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: