19.3 C
Bistrița
marți, octombrie 3, 2023

Aproape 400 de profesori și personal auxiliar din școli vor fi testați pentru Covid-19. Unul deja a fost depistat pozitiv

În jur de 400 de profesori și personal auxiliar din școlile din municipiu vor fi testați pentru Covid-19 săptămâna aceasta. Testele se realizează la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și vor fi finalizate până la începerea școlii. După prima zi de testare, un angajat din învățământ a fost deja depistat pozitiv.

Primăria Bistrița a luat decizia să testeze pentru Covid-19 toți profesorii și personalul auxiliar de la școlile din municipiu, înainte de începerea școlii. Testele sunt realizate de către Spitalul Județean de Urgență Bistrița, lista fiind trimisă încă de săptămâna trecută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, primele 50 de persoane au fost deja testate, în cursul zilei de ieri, urmând ca până vineri să se finalizeze procesul.

„Pe lista trimisă de Primăria Bistrița figurează 398 de persoane. 50 de persoane au fost testate ieri, iar până vineri estimăm că vor fi testați toți, câte 80 de persoane pe zi, din cei care au rămas”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Camelia Strungari.

Se pare că după prima zi de testare, un angajat din învățământ a fost depistat pozitiv, iar la altul rezultatul este incert, urmând să se repete testul. Persoana depistată pozitiv va fi internată 48 de ore, urmând ca după să rămână în spital sau să fie lăsată la domiciliu, în izolare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...