-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Aproape 97% dintre cei decedați în urma infectării cu Covid n-aveau vaccin. Bistrița-Năsăud, în topul deceselor

Potrivit unei analize realizate de Institutul Național de Sănătate Publică, peste 80% dintre cei care s-au infectat cu Covid în ultima săptămână din august nu erau vaccinați. Dintre cei care au decedat în urma infectării cu Covid aproape 97% nu aveau vaccin. Cei mai mulți dintre cei care au decedat aveau peste 60 de ani și comorbidități asociate.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, 82,9 % dintre românii care s-au infectat cu Covid în ultima săptămână din august nu erau vaccinați. 33% dintre decesele din această perioadă au fost înregistrate în București, Dolj, Bistrița-Năsăud, Iași și Neamț.

O proporție covârșitoare, de 96% dintre decedați nu erau vaccinați, iar 2,4% nu aveau ambele doze de vaccin făcute. 86% dintre cei ce au decedat aveau peste 60 de ani, iar 94,6% aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Ieri, în 2 septembrie, în Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 38 de cazuri de infectări cu Covid. În 1 septembrie se înregistrau 30 de cazuri noi.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. Rusine DSP ,rusine politruc Folia,nu mai mințiți oamenii ,voi si care mor de inima sau cancer tot la covid îi băgați,sper sa dispară guvernarea asta de rahat odată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: