10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Apte de muncă, două femei, din Sălaj și Cluj, vin la Bistrița… să cerșească!

Orașul Bistrița e cunoscut ca „raiul cerșetorilor”. Generozitatea și bunătatea bistrițenilor atrag „clientelă” și din alte județe. Așa se face că două femei, din Cluj și Sălaj, au venit la Bistrița să cerșească. Deși sunt perfect capabile să muncească.

Străzile Bistriței sunt pline de cerșetori. Majoritatea celor depistați apelând la mila publicului sunt din familii de romi, din cartierele Sărata sau Viișoara.

Doar că generozitatea și bunătatea, mila bistrițenilor a ajuns și la urechile unora din alte județe. „Bistrița – raiul cerșetorilor” atrage astfel „clientelă” și din alte zone ale țării. Culmea, două femei au venit din Cluj și din Sălaj să cerșească în Bistrița, deși puteau lucra.

„Numita C. L., domiciliată în localitatea Recea Cristur, judeţul Cluj, a fost depistată apelând la mila publicului, în incinta pieței, deși e o persoană aptă de muncă. Pentru faptele comise în mod repetat, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100 lei şi îndepărtată din zonă”, anunță polițiștii.

Femeia din Sălaj a fost amendată de două ori, la câteva zile distanță, semn că valoarea amenzilor sunt „o nimica toată” pentru cât câștigă.

Prima dată, P. D. M. din Poiana Blenchii județul Sălaj a fost amendată cu 200 de lei pentru că cerșea pe Pietonal. Polițiștii au ținut să menționeze în raportul lor că femeia era aptă de muncă.

La doar câteva zile, aceasta deja se împrietenise cu cerșetorii locali, așa că a fost depistată și sancționată „în grup”.

„Au fost depistate, conduse la sediul Poliţiei Locale pentru identificare şi ulterior sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 800 lei, pentru fapte de cerşetorie numitele: 

  • B. S.       (domiciliată în localitatea componentă Sărata);
  • P. D.-M. (domiciliată în localitatea Poiana Blenchii, judeţul Sălaj);
  • H. I. şi
  • V. M.      (ambele domiciliate în localitatea componentă Viişoara).

De menţionat faptul că 3 dintre persoanele depistate erau însoţite şi de copii minori. A fost solicitată prezenţa funcţionarului responsabil pentru problemele romilor din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, care a consiliat şi evaluat individual fiecare caz”, se arată în raportul Poliției Locale Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!