12.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Apte de muncă, două femei, din Sălaj și Cluj, vin la Bistrița… să cerșească!

Orașul Bistrița e cunoscut ca „raiul cerșetorilor”. Generozitatea și bunătatea bistrițenilor atrag „clientelă” și din alte județe. Așa se face că două femei, din Cluj și Sălaj, au venit la Bistrița să cerșească. Deși sunt perfect capabile să muncească.

Străzile Bistriței sunt pline de cerșetori. Majoritatea celor depistați apelând la mila publicului sunt din familii de romi, din cartierele Sărata sau Viișoara.

Doar că generozitatea și bunătatea, mila bistrițenilor a ajuns și la urechile unora din alte județe. „Bistrița – raiul cerșetorilor” atrage astfel „clientelă” și din alte zone ale țării. Culmea, două femei au venit din Cluj și din Sălaj să cerșească în Bistrița, deși puteau lucra.

„Numita C. L., domiciliată în localitatea Recea Cristur, judeţul Cluj, a fost depistată apelând la mila publicului, în incinta pieței, deși e o persoană aptă de muncă. Pentru faptele comise în mod repetat, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 100 lei şi îndepărtată din zonă”, anunță polițiștii.

Femeia din Sălaj a fost amendată de două ori, la câteva zile distanță, semn că valoarea amenzilor sunt „o nimica toată” pentru cât câștigă.

Prima dată, P. D. M. din Poiana Blenchii județul Sălaj a fost amendată cu 200 de lei pentru că cerșea pe Pietonal. Polițiștii au ținut să menționeze în raportul lor că femeia era aptă de muncă.

La doar câteva zile, aceasta deja se împrietenise cu cerșetorii locali, așa că a fost depistată și sancționată „în grup”.

„Au fost depistate, conduse la sediul Poliţiei Locale pentru identificare şi ulterior sancţionate contravenţional cu amendă în valoare totală de 800 lei, pentru fapte de cerşetorie numitele: 

  • B. S.       (domiciliată în localitatea componentă Sărata);
  • P. D.-M. (domiciliată în localitatea Poiana Blenchii, judeţul Sălaj);
  • H. I. şi
  • V. M.      (ambele domiciliate în localitatea componentă Viişoara).

De menţionat faptul că 3 dintre persoanele depistate erau însoţite şi de copii minori. A fost solicitată prezenţa funcţionarului responsabil pentru problemele romilor din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, care a consiliat şi evaluat individual fiecare caz”, se arată în raportul Poliției Locale Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: