21.7 C
Bistrița
duminică, august 7, 2022

AQUABIS: Suntem cu toții într-o perioadă destul de dificilă! Putem ajunge în situații neplăcute 

Suntem cu toții într-o  perioadă destul de dificilă în care ne preocupăm  foarte intens de igiena personală, pentru a ne păstra sănătatea. Resursele de apă sunt limitate și trebuie să avem cu toții mare grijă de fiecare picătură, pentru a beneficia în continuare, la orice oră din zi sau din noapte, de o apă sigură de la robinet”, subliniază cei de la Aquabis, într-un comunicat.

Tot aici se mai precizează că echipele AQUABIS sunt la datorie și asigură un program normal de furnizare a apei potabile către toți utilizatorii din aria de operare. Excepție sunt situațiile nedorite, în care Aquabis se confruntă cu avarii la rețele de distribuție, pe care se străduiesc să le rezolve cu maximă operativitate.

Din păcate, experienţa anilor anteriori ne arată că vara apar, din ce în ce mai des, perioade secetoase. Mulți utilizatori casnici sunt tentați să utilizeze apa de la robinet pentru irigarea culturilor agricole, a gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie”, avertizează specialiștii Aquabis.

AQUABIS dispune de capacități suficiente pentru producerea și înmagazinarea cantității de apă potabilă necesară consumului casnic și menajer. „Dar utilizarea apei pentru irigarea culturilor agricole sau a grădinilor poate determina o creștere a consumului, căreia nu îi putem face față”, au explicat cei de la Aquabis.

Acest lucru poate duce la diminuarea rezervelor de apă în rezervoare, afirmă specialiștii. Ceea ce înseamnă că am putea ajunge în neplăcuta situație de a primi apă după program, în anumite zone. Sau ar fi necesară chiar întreruperea temporară a apei potabile, pe parcusul zilei, până la refacerea rezervelor.

Utilizarea apei în mod irațional afectează în special utilizatorii din zonele mai înalte. Sunt afectați, de asemenea utilizatorii aflați la capăt de rețea, care rămân fără apă sau primesc apă cu presiune scăzută în condiții de creștere a consumului. 

Reamintim că obligaţiile contractuale ale clienţilor noştri prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare. Problemele legate de consumurile mari pot fi rezolvate mai ușor având înțelegere și sprijin din partea utilizatorilor noștri.

Compania AQUABIS va face în continuare eforturi pentru a asigura un regim de furnizare a apei 24 de ore din 24. Dar contează și pe sprijinul utilizatorilor în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor de apă”, se mai precizează în comunicatul Aquabis.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...