32.2 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

AQUABIS: Îi recomandăm viceprimarului Sorin Hangan să se informeze temeinic. Primăria Bistrița trebuie să se ocupe de gestionarea apei pluviale

Aquabis a comentat acuzațiile aduse de viceprimarul Sorin Hangan. „Înștiințăm Primăria Bistrița că gestionarea apei pluviale se află exclusiv în sfera sa de atribuție. Implementarea de soluții pentru reglementarea acestor probleme îi revine Primăriei Bistrița.”

Aquabis SA a comentat, într-un comunicat, declarații făcute ieri de viceprimarul Sorin Hangan. Acesta acuza compania că este responsabilă de „lacurile” care se formează în oraș, după fiecare ploaie:

Cum comentează mai marii Primăriei Bistrița lacurile de pe străzi după fiecare ploaie: Avem un calendar de investitii

Aquabis a făcut astăzi câteva clarificări referitoare la acest subiect:

Ca urmare a multiplelor acumulări de apă pluvială din diverse zone ale orașului, cauzate de ploile torențiale căzute în aceste zile, aducem la cunoștința cetățenilor o serie de precizări ce surprind factorii și motivele reale care provoacă inundarea străzilor.

Încă de la început ne asumăm implicarea activă în rezolvarea acestei situații.

Totodată, înștiințăm conducerea Primăriei Bistrița că gestionarea apei pluviale și principalele colectoare ale acesteia se află exclusiv în sfera sa de atribuție.

Implementarea de soluții pentru reglementarea acestor probleme îi revine Primăriei Bistrița.

Adăugăm faptul că singurele investiții ale Primăriei Bistrița în zona rețelelor de alimentare cu apă și canalizare sunt cele de pe strada Falezei, Gheorghe Șincai și branșarea blocurilor ANL.

Rezolvarea problemei apei pluviale, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă vorbim despre debite impresionante, se poate realiza numai prin construirea de rigole de colectare și descărcare în râul Bistrița.

A.D.I. Apă-Canalizare este o instituție constituită din voința de cooperare și de asociere a unităților administrativ teritoriale din județul nostru, în vederea reglementării, înființării, organizării, finanțării, exploatării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare. Precum și pentru realizarea în comun a unor proiecte de investiții destinate înființării, modernizării și/sau dezvoltării sistemelor de utilități publice.

Fără această formă de organizare, Aquabis ca operator unic regional nu ar fi avut acces la programele majore de investiții.

Conform prevederilor Contractului de delegare, Aquabis plătește o redevență către A.D.I. Apă-Canalizare. Care ulterior se reconstituie în contul Aquabis pentru asigurarea surselor necesare achitării ratelor la creditele angajate pentru cofinanțarea programelor de investiții, POS Mediu și POIM.

Întrucât lucrările de pe axe nu se corelează cu cele de pe POIM, trebuie găsite soluții puctuale. Aquabis a găsit soluții pentru strada Gen. Grigore Bălan.

Amintim faptul că Primăria Bistrița a întârziat demararea Programului Operațional Infrastractură Mare (POIM) în Bistrița cu cel puțin 1 an prin faptul că nu a furnizat străzile care aparțin domeniului public, deși Aquabis obținuse autorizație de construcție.

În concluzie, recomandăm domnului viceprimar Sorin Hangan să se informeze temeinic, înainte de a face acuzații. Oamenii au nevoie de implicare și de soluții.

Ne arătăm totala deschidere și implicare în soluționarea acestei situații.”

Conducerea Aquabis

ARTICOLE SIMILARE

10 COMENTARII

 1. La Bistrita problema străzilor inundate după fiecare ploaie mai puternică este veche iar autorităţile îşi pasează reciproc răspunderea, fără să facă nimic concret pentru remedierea situatiei. În timp ce municipalitatea susţine că de vină este sistemul subdimensionat al canalizării din zonă, responsabilii Aquabis susţin că pompele bazinului colector aflat în administraţia municipalităţii nu funcţionează bine. Cei care au însă de suferit sunt proprietarii de case din zonele respective, care se văd mere cu apa in curte, in beciuri sau chiar in locuinte.
  Solutii există si ele au fost sugerate de Ion Sandru- directorul general al SC Aquabis- SA, in anul 2019 cînd ploile torentiale din luna mai au inundat zeci de case din Bistrita si Viisoara.

 2. incredibil
  de ce taxati apa pluviala ? ..si in luni de seceta
  pt salarii si nepotisme ?
  de ce aruncati vina in curtea primariei si voi facturati apa pluviala ?
  dati ceva cota primariei sa poata investi ?
  cata nesimtire sustinuta de PSD
  domnule deputat : ati citit vreodata o factura de apa ? ati citit ca este taxata apa pluviala ? pt ce ? sa va plimbati dvs si sa traiti in lux ?
  ia luati pozitie si treceti la munca

 3. Asa arata un oras esuat. Primaria nu stia canalizare dar stia de partie. Sper sa va intrebe copii/nepotii pe voi toti complicii anomaliei : De ce avem mami/tati partie dar nu avem canalizare si inotam in rahat

 4. E corect ca si primaria are partea ei de vina si in inele situatii poate e chiar exclusiv vina primariei (guri de canal infundate, strazi cu gropi, strazi pe care s-a denivelat asfaltul, canalizare subdimensionata, etc etc).
  Dar totusi am niste Întrebări intrebatoare….Catre AquaBis. Deci daca Primaria e responsabila, intra in sfera de atributii a primariei apa pluviala, ATUNCI EU DE CE PLATESC CATRE AQUABIS APA PLUVIALA/METEOROCA ?? Si de ce apa pluviala si/sau canalizarea asa scumpa? Daca nu voi raspundeti de apa pluviala, de ce va platesc 5,15 lei / mc de precipitatii?

 5. Măturători care să muncească nu să plimbe tomberonul pe rotile dimineața fără să strângă frunzele care astupă grătarele scurgerilor stradale, verificați!!! o dimineață în SCM , frunzele ajung în gardurile trotuarelor și atât..

 6. Totală nesimțire din partea Aquabis. Ani de zile a-ti încasat sume imense la cap. apa pluvială și acuma aveți tupeul să aruncați mâța moartă în curtea primăriei.
  De-ar intra odată DNA -ul peste voi că a-ti ajuns stat în stat ! Dar nu intră că aveți „ochi albaștri” și o groază de relații în nevinovata politică românească

 7. Problema situației pe străzi și zonele cu case, dupa 1-2 zile de ploaie, este urgenta și prioritară. Nu exista sistem separat de preluare pluviale, totul merge in canalizare și aceasta gândită pentru o zona normala cu case este acum subdimensionată. Stimați administratori ai orașului Cunoaște-ți situația de pe Cuza Voda? Este inadmisibil!!!

 8. Pe Cuza Voda, strada este sub apa, beciurile pline, grupurile sanitare refuleaza. Suntem la zi cu plata obligațiilor la buget ( impozite), cu plățile la utilități. De ce nu ați corelat utilitățile cu regimul construcțiilor. De ce nu ați cerut celor ce întocmesc doc urbanistice respectarea elementelor particulare zone? Era o zona cu case cu un nivel. Este o răbdare care ajunge la limita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: