21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

41 de școli și grădinițe fără autorizație sanitară, 15 fără autorizație de securitate la incendiu

Mai multe școli sau grădinițe întâmpină noul an școlar fără autorizații de securitate la incendiu și fără autorizații sanitare de funcționare.

Înainte de începerea școlii, Consiliul Prefectural s-a reunit pentru a prezenta ultimele date. La capitolul autorizații de securitate la incendiu, situația este mai bună decât în ultimii ani. Toate unitățile de școlarizare au autorizație sanitară din partea DSP.

În 2017, 89 de școli și grădinițe nu aveau autorizație de securitate la incendiu. În 2021 erau 22 de unități școlare, iar anul acesta sunt 15, mai multe în curs de obținere a autorizației.

„Principalul motiv este lipsa fondurilor pentru efectuarea lucrărilor prevăzute în documentația tehnică avizată. Acordarea asistenței tehnice de specialitate de personalul din cadrul Inspecției de Prevenire – Compartimentul Avizare -Autorizare. Prevederea sumelor necesare în buget (la rectificări sau la începutul anului), în vederea realizării măsurilor prevăzute”, a spus locotenent colonel ing. Cristian Bucur, șeful inspecției de prevenire.

„Conform situației pe care o detinem, în acest moment funcționează 294 unități de învățământ. Dintre acestea – 280 publice  (209 în mediul rural și 71 în mediul urban) și 14 private. Toate cele 14 unități de învățământ private (8 grădinițe, 3 școli, 3 postliceale) sunt autorizate”, a declarat în ședința de colegiu prefectural Anca Andrițoiu, șefa DSP BN.

Motivele neautorizării sunt:

  • Clădiri în construcție sau în proces de reabilitare = 2 (1 rural SG Chiochiș, 1 urban Grup Școlar de Servicii Bistrița)
  • Funcționarea în clădiri cu altă destinație – case particulare, parter de bloc = 14 (6 urban, 8 rural)
  • Condiții necorespunzătoare – clădiri vechi, deteriorate, fără sursă de apă sau cu sursă de apă nepotabilă, grupuri sanitare necorespunzătoare, încălzire cu sobe de teracotă = 25 (1 urban – SG Cormaia, 24 rural)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: