2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

FOTO – ARTfish: Cele mai iubite și „desenate” cărți, expuse în Galeria de artă a copiilor din Bistrița

Peste 420 de afișe ale celor mai iubite cărți citite de copii au participat la concursul ARTfish, organizat de Palatul Copiilor din Bistrița. Ieri, în Galeria de Artă a copiilor de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița au fost premiate aproape 80 dintre lucrări.

Primele două ediții ale concursul ARTfish s-a adresat doar copiilor din Bistrița. La ediția cu numărul 3 i-am invitat și pe ceilalți copii din județ. A fost o ediție județeană în care s-au trimis foarte multe lucrări.

Toate cele 424 de lucrări au fost postate pe pagina de Facebook a concursului: ARTfish.

De acolo le-a preluat și juriul și acolo au putut fi apreciate de toată lumea. Nu a fost un concurs pe bază de voturi. Pentru că nu mi se pare relevant.

Am invitat în juriu fie persoane care lucrează în publicitate, fie artiști sau persoane care au legătură cu literatura. Pe lângă Biblioteca Județeană din Bistrița, sponsorul nostru fidel, în acest an ne-au fost alături și cei de la Paperland, care ne-au oferit rechizite pentru câștigători. De fapt ne-au oferit atât de multe încât am reușit să oferim măcar câte un bloc de desen tuturor participanților.

Cei din juriu au fost uimiți de frumusețea lucrărilor, dar și de faptul că atât de mulți copii citesc. A fost și pentru mine o surpriză și o mare bucurie. Nu mă așteptam să fie atât de multe lucrări.

Anul trecut am primit aproximativ 110 lucrări. Cam tot atâtea s-au adunat și după prima ediție”, a explicat Diana Oancea Morar, directoarea Palatului Copiilor, pentru Bistrițeanul.ro. 

Concursul de afișe ARTfish nu se va opri cu premierea și vernisajul lucrărilor. Se va întocmi și o listă cu toate cărțile citite de copii, dar și un top al preferințelor. „Vom trimite lista și celor de la Biblioteca „George Coșbuc” din Bistrița, dar și tuturor bilbiotecilor școlare din județ. Ca să fie atenți atunci când fac achiziții și să țină cont. Poate vor reuși să asigure copiilor și cărțile pe care ei le preferă. Sunt o altă generație, care citește alte cărți decât noi”, a mai spus Diana Oancea Morar.

Directoarea de la Palatul Copiilor s-a declarat încântată și de prezența în concurs a unor copii din Milaș, Romuli, Josenii Bârgăului sau Sânmihaiul de Câmpie.

Andreas Marian Gheorghiță, în vârstă de 16 ani, elev la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, a fost unul dintre câștigătorii concursului ArtFISH.

Cartea pentru care am câștigat premiul III a fost Darul lui Jonas. E vorba aici despre o lume utopică, din viitor, în care oamenii trăiesc într-o societate aproape perfectă, foarte diferită de a noastră.

Am desenat un copil pe biciletă, pe un drum care duce departe departe, încât nici nu se mai vede capătul. Băiatul încerca să scape de societatea în care trăia, pentru a descoperi lumea de dincolo. Mi-a plăcut în mod deosebit cartea asta, am citit-o acum doi ani. De atunci mi-a rămas în minte. Am desenat sperând că îi dau un pic de valoare în plus. Sper să o recitesc iar acum, după concurs.

Desenez de când sunt mic, îmi place foarte mult. Acum am ajuns elev la Liceul Corneliu Baba, la Arhitectură, pentru că am vrut să-mi urmez pasiunea.

Am primit o cărticică de poezii drept premiu, câteva caiete și mai multe blocuri de desen. Astea mă bucură, sunt de calitate și au pagini destul de groase”, ne-a mai povestit Marian Gheorghiță.  

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.