6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Arunci măști sanitare, haine sau alimente în pubelele pentru plastic și metal? Riști să rămâi cu gunoiul la poartă

Dacă cetățenii județului Bistrița-Năsăud nu vor arunca corect deșeurile reciclabile, pubelele neconforme nu vor mai fi ridicate de către operatorul de salubritate. Dacă situația persistă se va ajunge și la amenzi pentru cei care nu respectă legislația în privința deșeurilor.

Corpul de Control al ADI Deșeuri a început să verifice pubelele galbene pentru deșeurile reciclabile. Inspectorii au constatat că multe pubele galbene conțineau deșeuri care nu aveau ce căuta la fracția plastic-metal:

  • Deșeuri provenite din construcții;
  • Deșeuri reciclabile murdare;
  • Deșeu provenit din sacul de aspirator;
  • Deșeuri din material textil;
  • Măști sanitare folosite;
  • Deșeuri provenite din alimente.

Inspectorii  Corpului de Control al A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud vor verifica în mod constant pubelele din zonele de case. Ei vor urmări ca pubelele galbene să conțină doar deșeuri din categoria plastic-metal, iar cele negre, doar deșeuri menajere. Controalele vor viza și platformele semi-îngropate de colectare din zonele de blocuri și din zonele de case.

Corpul de Contol al ADI Deșeuri va verifica și modul de colectare a deșeurilor de către operatorul de salubritate Supercom SA. Totodată, se va verifica activitatea de tratare și depozitare a deșeurilor de către operatorul Vitalia. Și agenții economici vor fi verificați periodic astfel încât colectarea selectivă și gestionarea deșeurilor să se facă potrivit prevederilor legale.

”Cu toții trebuie să facem eforturi pentru a colecta separat corect deșeurile pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a avea un județ curat. Haideți să le punem pe toate la locul lor.”, transmit reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!