1.9 C
Bistrița
joi, decembrie 2, 2021

Valul 4 al pandemiei și începerea școlii trimite tinerii la centrele de vaccinare. Crește numărul celor vaccinați

Numărul celor care se vaccinează este în creștere la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Astăzi, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a raportat un număr de 68 574, față de 67 751, acum o săptămână. Potrivit dr. Mircea Todea de la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, majoritatea celor ce se vaccinează în această perioadă sunt tineri.

În contextul începerii noului an școlar și a anului universitar, numărul celor care se prezintă la centrele de vaccinare pentru a le fi administrat vaccinul împotriva Coronavirusului a început să crească. În ultima săptămână, numărul celor vaccinați la nivelul județului a crescut cu 823.

Persoanele care se prezintă la vaccin sunt cu precădere persoane tinere – elevi și studenți care își doresc să își desfășoare actvitățile în siguranță.

„La Centrul de vaccinare de la Spitalul județean de Urgență Bistrița, observăm că numărul persoanelor care vin să se vaccineze a înregistrat o ușoară creștere. Aici vin oameni de toate vârstele, însă, majoritatea sunt tineri studenți care, după cum știți, trebuie să îndeplinească condiția de vaccinare pentru a putea fi primiți în cămine. De asemenea, avem adolescenți care vin la vaccin pentru că îi aduc părinții. De cele mai multe ori vin pentru că își doresc să fie protejați de boală și să își reia activitățile în condiții de siguranță sanitară, iar echipele de vaccinare le stau la dispoziție”., a declarat pentru Bistrițeanul.ro dr. Mircea Todea.

Aceeași situație se înregistrează și la Centrul SPCVSU Bistrița, unde, luni, până la ora 15.00 se vaccinaseră 72 de persoane, după cum ne-a declarat șeful SPCVSU Irinel Rad.

Este îmbucurător faptul că până la această oră avem un număr de 72 de vaccinați, majoritatea tineri. Ne bucurăm foarte mult că oamenii au înțeles cât este de important să se vaccineze.”, ne-a declarat șeful SPCVSU Bistrița, Irinel Rad.

Potrivit datelor furnizate de DSP, în Bistrița-Năsăud funcționează un număr de șapte centre de vaccinare astfel:

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...

NOI locuri de muncă la Betak, Electroplast, IMP România și Leoni

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, ItalTextil Sărata, Panouri Decorative și IMP România (Fosta Netex). Aici este nevoie de operatori și tehnician producție. Oferta completă, mai jos:

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.