10 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Ateliere educative, în secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Bistrița! Ana Dragu: Nu există vindecare fără integrare

Un strop de bucurie și speranță, cu prilejul unui atelier productiv și distractiv. De așa ceva au avut parte pacienții din secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

A fost posibil grație implicării psihologului clinician Ana Dragu, coordonatorul Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism „Micul Prinţ” Bistriţa. Ana Dragu și-a ținut astfel promisiunea făcută în octombrie. 

În cadrul proiectului Neurodiversitate și Creativitate. Intervenții culturale – după atelierul susținut de Paul Mureșan – Ana Dragu promitea că atelierele de creativitate vor continua în Secția de Psihiatrie a spitalului. 

Ce vă trece prin cap atunci când vă gândiți la o secție de psihiatrie?

Boală psihică? Un loc sumbru în care ajung doar oameni cu creierul distrus?

Nouă ni se prindă prin fața ochilor chipurile și mâinile unor oameni sensibili, care au trecut prin nenumărate traume, și care cu ajutorul medicilor luptă o viață care merită trăită.

Perioada de internare într-o secție de psihiatrie în România decurge așa:

Trezirea, medicația, micul dejun, timp mort.

Prânz, medicație, timp mort

Cină, medicație, timp mort, somn.

În timp ce medicația lucrează la stabilizarea pacientului, timpii morți, în care nu se întâmplă nimic, sunt foarte greu de suportat”, a subliniat psihologul Ana Dragu. 

Alături de cei de la Produs în Bistrița-Năsăud și BioLanvandă, psihologul a hotărât să aducă un strop de parfum, lumină și culoare, pacienților de la Psihiatrie.

Aici s-a derulat un atelier de confecționat săculeți cu lavandă. S-a dovedit o activitate nu doar productivă, ci și plăcută printre pacienți. 

Oamenii s-au bucurat enorm și au lucrat cu drag la pachețelele cu lavandă – a mai transmis Ana Dragu. Acestea vor putea fi achiziționate la Târgul de Crăciun din centrul orașului.

Activitățile vor continua împreună cu Produs în Bistrița-Năsăud. Pentru că nu există vindecare fără integrare”, a concluzionat Ana Dragu. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumos gestul.
    Felicitari oamenilor implicati .
    E mare lucru sa-ti pese de cel bolnav..singur ..
    Toate le faci pt Iisus!
    Domnul sa va ajute sa faceti lucruri asemenea celui prezentat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.