-4.1 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

Au început transferurile de politicieni între PSD și PNL și în Bistrița-Năsăud

Se duc lupte grele în prag de alegeri și în Bistrița-Năsăud. Se trag sfori de ambele părți și atât PSD-ul, cât și PNL-ul încearcă să facă transferuri care să destabilizeze tabăra adversă și să dea electoratului iluzia ba că unii sunt pe val, ba ceilalți. Pesediștii se plâng că prefectul Stelian Dolha îi sabotează în teren și face presiuni, dar ei au marcat primul transfer de senzație. La Sângeorz-Băi. Nici PMP nu doarme și pregătește niște transferuri de la PSD.

La vremuri noi tot ei, dar pe la alte partide. Cam așa arată scena politică în pragul fiecărui tur de alegeri, când pionii se regrupează pe tabla de șah și nu puțini sunt cei care schimbă barca supărați pe fostul partid și entuziasmați de promisiuni noi venite din partea foștilor adversari politici. Principiile, doctrinele politice chiar nu mai contează, iar negocierile se poartă ba pentru șanse mai mari, pe un loc eligibil, ba pe promisiuni din bani publici pentru diverse proiecte.

De ceva vreme, pesediștii se plâng că n-a fost primar de-al lor care să nu fi fost abordat de prefectul Stelian Dolha, teoretic într-o funcție apolitică astăzi, practic implicat până peste cap în politică și campania electorală. Deocamdată, pesediștii spun că sunt siguri pe candidații lor și că Dolha a ratat toate negocierile purtate, în care a încercat toate tacticile, de la promisiuni la amenințări. Este foarte probabil ca prefectul să nu stăpânească deloc arta negocierii, având în vedere că în urmă cu patru ani, când conducea PNL, a rămas fără primari, după ce fostul lider Ioan Țintean i-a convins să-l urmeze în ALDE. Primarii PSD se mai plâng de Dolha că nu joacă corect din funcția pe care o deține, după ce i-a ignorat la inundații și a preferat, atunci când a ajuns în teritoriu, să meargă în teren cu candidații PNL de primar.

Deși PSD se plânge că liberalii fac presiuni mari pe oamenii lor, ei au punctat totuși primul transfer de senzație în județ, de la PNL la PSD. Zilele trecute, deputatul Daniel Suciu, candidatul de primar al PSD pentru Sângeorz-Băi anunța că patru consilieri locali PNL îl susțin la Primăria Sângeorz-Băi, o lovitură grea pentru PNL.

„I-am respectat când eram adversari, pentru că asta este regula de bun simț în democrație: adversarii se respectă, se luptă dar nu se dușmănesc! Același respect li-l port și acum, când au ales să mă sprijine într-un demers peste partide și orgolii, acela de a opri acest circ nesfârșit și de a reda orașul fiecărui locuitor al său. Cristi, Vasile, Marius și Cătălin, mulțumesc pentru decizia aceasta, deși știu că nu a fost chiar simplu. Sper ca și alții să vă arate același respect, pentru că în ultimii patru ani nu voi sunteți cei care v-ați schimbat, ci altcineva. Bine ați venit în echipă!”, a scris pe profilul de Facebook deputatul Daniel Suciu. Cei patru consilieri locali liberali care susțin acum PSD, Cristian Pop – medic stomatolog, Vasile Nistor – patronul pensiunii Decorale, Cătălin Sfrengeu – patronul unei firme de transport și Marius Voicu erau printre apropiații primarului Traian Ogâgău, din echipa restrânsă care l-a ajutat să câștige alegerile acum patru ani. Între primar și consilierii locali a izbucnit un scandal monstru, care s-a lăsat cu proces, după ce Ogâgău le-ar fi suspendat în lipsă calitatea de membri ai PNL. Cât timp se judecă, consilierii au rămas în funcție și votează acum alături de PSD, ajungând să-l susțină inclusiv pe candidatul PSD – Daniel Suciu.

Lucrurile nu stau deloc bine pentru PNL la Sângeorz, care a pierdut aici și candidatul de primar, Traian Ogâgău urmând să candideze ca independent susținut de PNL. Ogâgău s-a autosuspendat din partid după ce a primit, în februarie, la Judecătoria Năsăud o condamnare de un an de închisoare cu suspendare într-un dosar în care era acuzat că din funcția pe care o deținea i-a închiriat tatălui său, în mod ilegal, o suprafață de teren. Nu este singura problemă cu legea a lui Traian Ogâgău, care a mai primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare la începutul acestei luni după ce a refuzat în 2016 să se supună unei testări cu alcooltestul. Amândouă sentințele au fost atacate și nu sunt încă definitive. Sângeorzul, singurul oraș în care PNL avea primar, le dă mari dureri de cap liberalilor, care au ajuns să nu mai aibă candidat propriu, urmând să-l susțină pe Traian Ogâgău ca și independent, care, la schimb, îl va susține pe Stelian Dolha pentru președinția Consiliului Județean.

PSD mai ia doi primari PNL-ului, la Coșbuc și Negrilești, acolo unde primarii în funcție (Ion Pavelea și Dumitru Costin) care au câștigat în urmă cu 4 ani pe lista PNL vor candida acum din partea PSD.

Dacă PNL se zbate încă pentru transferuri politice care să-i zdruncine pe pesediști, PMP -ul lui Ionuț Simionca stă la pândă și ia candidați de la PSD. Astfel, la Cetate, actualul primar va candida se pare din partea PMP, iar la Dumitra, fostul candidat al PSD din 2016 va merge tot cu PMP. Și la Dumitrița viceprimarul PSD în funcție, Adrian Roman, a fost, se pare, și el racolat de PMP.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...