2.9 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Doris Rai despre Radu Moldovan: L-au ștampilat mulți ca ospătar, dar s-a dovedit a fi cel mai bun președinte de Consiliu Județean din țară

Deși este unul dintre cei mai vehemenți critici ai administrației Crețu și mai ales al viceprimarului Cristian Niculae, pe care îl va înfrunta în cursa pentru Primăria Bistrița, nu puține sunt vocile liberale care o acuză pe Doris Rai că face jocul PSD-ului nerenunțând la candidatura pentru Primăria Bistrița. Prezentă în emisiunea „Politica la Negru” de la Radio Someș, Doris Rai a vorbit deschis despre politică, blaturi și administrație în viziunea sa.

Campania electorală pentru Primăria Bistrița a început de ceva timp, dar, cu siguranță, va fi cea mai animată și interesată din ultimii ani. Multe nume noi printre veșnicii candidați la primărie, printre care și două doamne, noutatea absolută a acestor alegeri. Doris Rai mai rupe însă un tipar și își joacă șansa la primărie ca și candidat independent. Mai multe detalii despre motivele care au determinat-o să meargă singură pe acest drum, avându-i alături de ea doar pe bistrițeni, puteți citi în materialul de mai jos:

VIDEO: Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița

Doris Rai a fost prezentă ieri în studioul Radio Someș, în emisiunea „Politica la NEGRU”, moderată de jurnalistul Viorel Negru.

Printre altele, moderatorul emisiunii a adus în discuție și faptul că Doris Rai a fost și este acuzată de Partidul Național Liberal că a trădat idealurile liberale și că s-ar fi apropiat foarte mult de ideile PSD, al cărui joc l-ar face la aceste alegeri, deși este unul dintre cei mai vehemenți critici ai administrației Crețu și mai ales a contracandidatului său – viceprimarul Cristian Niculae. Provocată de Viorel Negru să răspundă acuzațiilor privind apropierea de PSD, Doris Rai a recunoscut că îl respectă pe Radu Moldovan, care poate fi un model pentru toate Consiliile Județene din țară, dar plecarea ei de la masa CJ BN spune că s-a datorat tocmai faptului că nici un proiect propus de aceasta nu a fost susținut de social-democrați.

„Nu ascund că îl respect și pot spune că este un model de om politic care, poate deși la un moment dat, toți l-au ștampilat că e ospătar, uitați că este, poate, cel mai bun președinte de Consiliu Județean din țară. Îmi asum aceste vorbe. Pot să spună ce vor ei pentru că oricum asta fac (n.red. – liberalii). Nici o problemă! Dar eu îmi asum ceea ce spun și așa este. Ăsta e adevărul. Cu plusurile și minusurile lui, în momentul de față, este omul care a făcut cel mai mult pentru județul acesta. Dar dacă era așa cum spuneți dumneavoastră, nu credeți că măcar un proiect din cele propuse de mine ca și consilier județean trecea și se punea în aplicare? Nu a trecut nici un proiect și tocmai acesta a fost motivul care m-a determinat să îmi dau demisia. Acela a fost declicul și mi-am zis că efectiv nu are rost, că eu nu înțeleg politica așa. Eu mereu am spus că dacă celălalt din opoziție sau din celălalt partid politic are un proiect și face ceva bun trebuie recunoscut și susținut. Eu am înțeles că oricât de mult respecți și oricât de mult încerci să faci niște lucruri nu se pot face din cauza acestor animozități și lupte politice. Și atunci am spus că nu mă caracterizează, nu pot să fac nimic, plec! Zis și făcut”, a spus Doris Rai.

Despre reproșurile din partea liberalilor după plecarea din Consiliul Județean, Doris Rai spune că personal, nimeni nu i-a reproșat nimic, dar există posibilitatea ca demisia acesteia să fi stârnit nemulțumiri.

Doris Rai este convinsă că un primar independent este ceea ce are nevoie acum Bistrița pentru că bistrițenii sunt sătui de luptele politice, iar un primar independent poate aduce echilibru la masa Consiliului Local.

„Candidez independent pentru că sunt dezamăgită de partide și de ce înseamnă să fii membru și cred că singura soluție asta este – un primar independent care să aducă echilibru la masa Consiliului Local, care să susțină proiectele cele mai bune pentru bistrițeni, indiferent că vin din stânga sau din dreapta. Cred că ăsta este momentul și este nevoie de așa ceva. (…) Un om de administrație trebuie să gândească ce e mai bine pentru ceilalți. Lasă culoarea politică și luptele, fă-le în campania electorală! Luptă-te altfel! Dar când vine vorba de binele nostru, al cetățenilor, care nu au culoare politică, când ajungi acolo trebuie să lași la o parte orice orgoliu și linie de partid. (…) Faptul că am fost într-un partid mă ajută pentru că știu luptele. Știu la ce să mă aștept. Știu cum să pun problema și cum să reacționez. Partidul meu sunt bistrițenii și sunt convinsă că niciunul dintre cei care vor ajunge să reprezinte cetățenii Bistriței în Consiliul Local nu își va permite să spună nu unor proiecte susținute de bistrițeni. Pentru că eu am propunerea unei administrații transparente și participative. Adică totul va fi liber, decidem împreună, nu cu partidul”, a transmis Doris Rai ascultătorilor.

Doris Rai a recunoscut și că a fost contactată după anunțarea candidaturii de mai multe formațiuni politice care i-au propus funcții în schimbul renunțării la candidatură.

„Dacă fac blat cu cineva?! Fac doar blaturi de prăjitură. Nu voi candida pe lista de consilieri locali. Nu voi accepta alte oferte. Nu vreau nici viceprimar, nici consilier (n. red. – consilier local), nici director la Cultură, nici city manager. Nimic, nimic, nimic… În toamnă nu candidez nici la parlamentare, îmi dau cuvântul. Vreau doar primar. Totul sau nimic, joc totul pe o singură carte!”, a afirmat Rai.

Declarațiile integrale făcute de Doris Rai în emisiunea „Politica la NEGRU” pot fi urmărite în materialul video de mai jos:

https://www.facebook.com/radioSOMES/videos/2722234334766794/?eid=ARCnB66rBQSfCJPTa-RjfBMOvLPlT7iJwedQLH3d_rMjG-7nNt2ksuRd-Y1QcvcYMldhrfJcQZ6itzVG&fref=tag

Sursa video: Radio Someș

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.