2.4 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

ZECI de autobuze electrice vor lega Bistrița de Livezile, Șieu Măgheruș și Budacu de Jos

Consilierii locali au aprobat ieri proiectele de „conectare” a Bistriței de trei comune. Prin PNRR se vor cumpăra autobuze electrice care fac legătura cu Livezile, Șieu Măgheruș și Budacu de Jos.

Proiectul Liniei Verzi asigură transport cu autobuze electrice care leagă Bistrița de localitatea Livezile.

În contextul legării municipiului și de alte zone din imediata apropiere, municipalitatea s-a gândit să asigure transport cu autobuze electrice și către alte comune.

Pentru a asigura o interconectivitate reală pe relația Bistrița:

  • Livezile
  • Șieu-Măgheruș
  • Budacu de Jos, ne înnoim parcul auto cu zeci de autobuze electrice!
Prin proiectele de hotărâre pe care le-am inițiat, și care au fost aprobate, vom accesa fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru achiziționarea a aproximativ 50 de autobuze electrice. Acestea se vor adăuga celor 10 pe care le avem deja cumpărate pentru proiectul Linia Verde”, a transmis primarul Ioan Turc.

Bistrița – Șieu Măgheruș – 20 de autobuze electrice

Municipalitatea dorește să aibă 20 de autobuze electrice, de 10 metri lungime, care să lege Bistrița de comuna Șieu Măgheruș.

Proiectul de achiziționare a acestora, plus a 24 de stații de încărcare, are o valoare de 9,8 milioane euro.

Întregul proiect, aici:

autobuze sieu Magherus

Bistrița – Budacu de Jos – 10 autobuze electrice

Pentru transportul public în comun dintre Bistrița și Budacu de Jos, municipalitatea a concluzionat că sunt de ajuns 10 autobuze.

Astfel, se cer 4,9 milioane euro, pentru cele 10 autobuze de 10 metri și cele 12 stații de încărcare.

Întregul proiect poate fi consultat aici:

autobuze budac

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Reparati drumurile intai!! Pe ruta bistrita-jelna e horror!! Iti rupi masina in ultimul hal. Ati stiut doar sa il trasati ca sa para nou si atat!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.