30.8 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Autoritățile asigură că NU există riscuri sanitare în secțiile de votare

După deschiderea secțiilor de votare, au fost semnalate nemulțumiri privind lipsa dezinfectantelor pentru suprafețe. Autoritățile asigură însă că NU există riscuri sanitare în secțiile de votare.

Astăzi au loc alegerile pentru Parlamentul României. În județul nostru sunt 313 secții de vot.

După deschiderea secțiilor, unii președinți s-au plâns că în secție NU au dezinfectanți pentru suprafeșe.

Singura plângere, să spun așa, a fost legată de faptul că secțiile de votare NU au primit dezinfectant pentru suprafețe. Ci DOAR pentru mâini. Dar asta nu e prevăzut, conform Instituției Prefectului, pentru că le-am comunicat plângerile dar au zis că NU e prevăzut așa ceva”, au declarat, pentru Bistrițenul.ro, reprezentanții BEJ BN, AICI.

Instituția Prefectului a asigurat cele necesare, dar, într-adevăr, fără dezinfectanți pentru suprafețe.

În județul Bistrița-Năsăud, pentru desfășurarea procesului electoral în condiții de siguranță sanitară, au fost distribuite:

  • 1000 de flacoane de 1l de dezinfectant pt mâini
  • 700 cutii a câte 100 de mănuși
  • 190.000 de măști.

Respectarea măsurilor de distanțare fizică și folosirea materialelor de protecție în cadrul secțiilor de votare asigură un mediu sigur din punct de vedere al sănătății!” au transmis reprezentanții Instituției.

Autoritățile locale au ”calmat” și ele spiritele, anunțând că NU există riscuri sanitare în secțiile de votare.

În legătură cu unele sesizări privind situația măsurilor de protecție sanitară din secțiile de votare, precizez următoarele:

  • Toate secțiile au fost în prealabil dezinfectate cu virucid de către angajați ai municipalității, conform normelor în vigoare;
  • Pentru fiecare secție, au fost puse la dispoziție mănuși de unică folosință, măști și dezinfectant pentru mâini;
  • Suplimentar, prin SVSU, toate secțiile de votare au primit și alcool sanitar, cu care, dacă se consideră necesar, pot fi dezinfectate și suprafețele.

În aceste condiții, apreciez că procesul electoral se desfășoară fără niciun fel de riscuri sanitare” a scris primarul Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.