17.3 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

VIDEO: Vin alegătorii la secția de votare, leru-i ler…!

Mii de bistrițeni ar trebui să voteze în acest weekend și în occident. Ca să mai descrețească frunțile unora, doi angajați – membri în comisia de vot din Gijon, Spania – au improvizat o colindă:

Ca să mai descrețească puțin frunțile românilor aflați departe de casă – sau poate ca să-i atragă spre secțiile de vot amenajate în diaspora – doi membri în comisia de vot din Gijon, Spania – și-au colindat concetățenii.

La finalul primei zile de vot, membri ai comisiei de vot din Gijon, Spania, au compus o colindă și au interpretat-o”, au transmis reprezentanții Ambasadei României în Spania. 

Colinda interpretată de cei doi membri ai comisiei a adunat sute de aprecieri și câteva zeci de comentarii, chit că versurile introduc în tradiționala colindă Leru-i ler – noi simboluri și referințe culturale. Ele se referă la măști, dezinfectanți, mănuși de protecție sau ștampile – simboluri cu care, te pomenești că va trebui să ne obișnuim de-acum și în  colindele de sărbători… 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fambasada.madrid%2Fvideos%2F786468218571144%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”560:316″ loop=”no” muted=”no” /]

Potrivit AlephNews, la finalul primei zile, în străinătate votaseră peste 85.000 de cetățeni români. Prezența este comparabilă cu cea de acum patru ani, dar numărul voturilor trimise prin corespondență este mai mare. Datele în timp real pentru alegeri parlamentare 2020 în diaspora pot fi verificate AICI.

Sursa foto  & video @ Ambasada României în Spania

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: