21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

VIDEO: Vin alegătorii la secția de votare, leru-i ler…!

Mii de bistrițeni ar trebui să voteze în acest weekend și în occident. Ca să mai descrețească frunțile unora, doi angajați – membri în comisia de vot din Gijon, Spania – au improvizat o colindă:

Ca să mai descrețească puțin frunțile românilor aflați departe de casă – sau poate ca să-i atragă spre secțiile de vot amenajate în diaspora – doi membri în comisia de vot din Gijon, Spania – și-au colindat concetățenii.

La finalul primei zile de vot, membri ai comisiei de vot din Gijon, Spania, au compus o colindă și au interpretat-o”, au transmis reprezentanții Ambasadei României în Spania. 

Colinda interpretată de cei doi membri ai comisiei a adunat sute de aprecieri și câteva zeci de comentarii, chit că versurile introduc în tradiționala colindă Leru-i ler – noi simboluri și referințe culturale. Ele se referă la măști, dezinfectanți, mănuși de protecție sau ștampile – simboluri cu care, te pomenești că va trebui să ne obișnuim de-acum și în  colindele de sărbători… 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fambasada.madrid%2Fvideos%2F786468218571144%2F&show_text=0&width=560″ aspect_ratio=”560:316″ loop=”no” muted=”no” /]

Potrivit AlephNews, la finalul primei zile, în străinătate votaseră peste 85.000 de cetățeni români. Prezența este comparabilă cu cea de acum patru ani, dar numărul voturilor trimise prin corespondență este mai mare. Datele în timp real pentru alegeri parlamentare 2020 în diaspora pot fi verificate AICI.

Sursa foto  & video @ Ambasada României în Spania

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...