1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Avem primele vinuri Frizzante produse în Bistrița-Năsăud!

Ce surpriză! Nu numai că Bistrița-Năsăud a început să aibă vinuri bune, recunoscute în plan național și chiar internațional, dar se diversifică oferta, facem și finețuri. Italienii de la Lechburg Lechința au scos primele vinuri frizzante, o variantă mai ușoară a vinurilor spumante precum șampania sau prosecco. Pentru această vară avem câteva mii de sticle de frizzante alb și rose marca Lechburg, pe care le gasiți deja pe rafturile celui mai mare magazin de băuturi din oraș – The Drinks Store.

Italienii de la Lechburg vin cu o surpriză plăcută pentru această vară! Câteva mii de sticle de vinuri frizzante, ușoare, de vară, rose și albe, produse din podgoria pe care o administrează din 2015, la Lechința. Italienii sunt printre puținii care au optat pentru agricultura ECO, astfel că viile de pe care se produce vinul nu sunt tratate cu niciun compus chimic. Mai departe, toate vinurile Lechburg sunt certificate ECO, iar 80 la sută din producție sunt vinuri albe și 20 de sută vinuri roșii.

Cât privește producția de vinuri frizzante, noutatea acestui an, cei de la Lechburg Lechința au declarat pentru Bistriteanul.ro că pe piață vor ajunge 3000 de sticle din fiecare sortiment, bistrițenii putând deja să-l cumpere de la The Drinks Store, cel mai mare magazin de băuturi din oraș, deschis lângă Kauflandul de pe Calea Moldovei. „Il Frizzante Lechburg” are o alcoolemie cuprinsă între 11,5 la sută și 12 la sută, iar prețul unei sticle este în jur de 39 de lei.

Vinurile frizzante vin din Italia, din regiunile Emilia-Romagna și Piemonte. În Spania sunt cunoscute sub numele Vino de Aguja, în Franța sunt Petillant, iar în Germania Perlwein. Vinurile frizzante au o efervescență scăzută, care dă o notă de prospețime. Lambrusco este cel mai cunoscut vin frizzante și provine din regiunea Emilia-Romagna. Spre deosebire de celelalte spumante, șampania sau prosecco, vinurile frizzante se pot consuma în orice perioadă a anului, fără a avea nevoie de o ocazie specială. Sunt vinuri răcoritoare, ideale pentru a fi servite alături de fructe de mare, pește sau la deserturi.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...