28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Avem primele vinuri Frizzante produse în Bistrița-Năsăud!

Ce surpriză! Nu numai că Bistrița-Năsăud a început să aibă vinuri bune, recunoscute în plan național și chiar internațional, dar se diversifică oferta, facem și finețuri. Italienii de la Lechburg Lechința au scos primele vinuri frizzante, o variantă mai ușoară a vinurilor spumante precum șampania sau prosecco. Pentru această vară avem câteva mii de sticle de frizzante alb și rose marca Lechburg, pe care le gasiți deja pe rafturile celui mai mare magazin de băuturi din oraș – The Drinks Store.

Italienii de la Lechburg vin cu o surpriză plăcută pentru această vară! Câteva mii de sticle de vinuri frizzante, ușoare, de vară, rose și albe, produse din podgoria pe care o administrează din 2015, la Lechința. Italienii sunt printre puținii care au optat pentru agricultura ECO, astfel că viile de pe care se produce vinul nu sunt tratate cu niciun compus chimic. Mai departe, toate vinurile Lechburg sunt certificate ECO, iar 80 la sută din producție sunt vinuri albe și 20 de sută vinuri roșii.

Cât privește producția de vinuri frizzante, noutatea acestui an, cei de la Lechburg Lechința au declarat pentru Bistriteanul.ro că pe piață vor ajunge 3000 de sticle din fiecare sortiment, bistrițenii putând deja să-l cumpere de la The Drinks Store, cel mai mare magazin de băuturi din oraș, deschis lângă Kauflandul de pe Calea Moldovei. „Il Frizzante Lechburg” are o alcoolemie cuprinsă între 11,5 la sută și 12 la sută, iar prețul unei sticle este în jur de 39 de lei.

Vinurile frizzante vin din Italia, din regiunile Emilia-Romagna și Piemonte. În Spania sunt cunoscute sub numele Vino de Aguja, în Franța sunt Petillant, iar în Germania Perlwein. Vinurile frizzante au o efervescență scăzută, care dă o notă de prospețime. Lambrusco este cel mai cunoscut vin frizzante și provine din regiunea Emilia-Romagna. Spre deosebire de celelalte spumante, șampania sau prosecco, vinurile frizzante se pot consuma în orice perioadă a anului, fără a avea nevoie de o ocazie specială. Sunt vinuri răcoritoare, ideale pentru a fi servite alături de fructe de mare, pește sau la deserturi.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...