19.1 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Avem primele vinuri Frizzante produse în Bistrița-Năsăud!

Ce surpriză! Nu numai că Bistrița-Năsăud a început să aibă vinuri bune, recunoscute în plan național și chiar internațional, dar se diversifică oferta, facem și finețuri. Italienii de la Lechburg Lechința au scos primele vinuri frizzante, o variantă mai ușoară a vinurilor spumante precum șampania sau prosecco. Pentru această vară avem câteva mii de sticle de frizzante alb și rose marca Lechburg, pe care le gasiți deja pe rafturile celui mai mare magazin de băuturi din oraș – The Drinks Store.

Italienii de la Lechburg vin cu o surpriză plăcută pentru această vară! Câteva mii de sticle de vinuri frizzante, ușoare, de vară, rose și albe, produse din podgoria pe care o administrează din 2015, la Lechința. Italienii sunt printre puținii care au optat pentru agricultura ECO, astfel că viile de pe care se produce vinul nu sunt tratate cu niciun compus chimic. Mai departe, toate vinurile Lechburg sunt certificate ECO, iar 80 la sută din producție sunt vinuri albe și 20 de sută vinuri roșii.

Cât privește producția de vinuri frizzante, noutatea acestui an, cei de la Lechburg Lechința au declarat pentru Bistriteanul.ro că pe piață vor ajunge 3000 de sticle din fiecare sortiment, bistrițenii putând deja să-l cumpere de la The Drinks Store, cel mai mare magazin de băuturi din oraș, deschis lângă Kauflandul de pe Calea Moldovei. „Il Frizzante Lechburg” are o alcoolemie cuprinsă între 11,5 la sută și 12 la sută, iar prețul unei sticle este în jur de 39 de lei.

Vinurile frizzante vin din Italia, din regiunile Emilia-Romagna și Piemonte. În Spania sunt cunoscute sub numele Vino de Aguja, în Franța sunt Petillant, iar în Germania Perlwein. Vinurile frizzante au o efervescență scăzută, care dă o notă de prospețime. Lambrusco este cel mai cunoscut vin frizzante și provine din regiunea Emilia-Romagna. Spre deosebire de celelalte spumante, șampania sau prosecco, vinurile frizzante se pot consuma în orice perioadă a anului, fără a avea nevoie de o ocazie specială. Sunt vinuri răcoritoare, ideale pentru a fi servite alături de fructe de mare, pește sau la deserturi.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.