6 C
Bistrița
vineri, februarie 23, 2024

Camerele de supraveghere din oraș, mai mult defecte decât funcționale

Să nu pățești ceva pe domeniul public al Bistriței, fără să ai martori, că nu ai cum dovedi! A pățit-o un bistrițean care a încercat să obțină imaginile de pe o cameră de supraveghere din oraș. Răspunsul polițiștilor locali a fost halucinant „Mai bine de jumătate nu funcționează”.

Un bistrițean a fost victima unui furt. Cum în zona în care a avut loc infracțiunea erau camere de supraveghere ale Primăriei Bistrița, omul a crezut că va avea noroc.

Așa că a solicitat Poliției Locale să-i arate imaginile de pe camerele din zonă, ca să poată identifica făptașul.

Răspunsul a fost unul halucinant „Mai bine de jumătate nu merg. Printre care, și cele din zona respectivă”.

Situația nu e nouă, dar răspunsul autorităților e același, mereu.

„Sunt unele nefuncționale. Dar știți cum, sistemul e vechi. O dată nu merg unele, o dată altele. Cele wireless dau rateuri cel mai des. Dar firma care se ocupă de mentenanță, le repară. Deci nu avem un număr exact de camere de supraveghere care nu funcționează. Că o dată nu funcționează dintr-o zonă, o dată din alta, etc. Deci se strică, dar le repară. Nu avem un număr clar de camere care să zicem că nu funcționează deloc de ceva timp”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Poliției Locale, Florin Frandeș.

„Big Brother”-ul de Bistrița a fost achiziționat de municipalitate, în 2011. Atunci, s-au dat peste două milioane de lei pentru 80 de camere de supraveghere, fixe și mobile. La vremea respectivă existau instalate 7 camere, deci totalul, în prezent, s-ar ridica la 87 de camere de supraveghere, pe raza municipiului.

„Sistemul e vechi. Și ar trebui schimbat integral. Noi am tot făcut presiuni, dar nimic. Într-un final, pe bugetul din anul acesta, au fost prinși bani pentru achiziția unor noi camere, dar și schimbarea sistemului informatic. Doar că, din cauza pandemiei, nu am reușit să organizăm licitațiile. Sperăm cât de curând să organizăm licitația, și să reușim să achiziționăm și să înlocuim măcar câteva din camerele de supraveghere”, a concluzionat Florin Frandeș.

Conform Bugetului municipiului pe anul 2020, se vor schimba doar 4 camere de supraveghere:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: