11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Camerele de supraveghere din oraș, mai mult defecte decât funcționale

Să nu pățești ceva pe domeniul public al Bistriței, fără să ai martori, că nu ai cum dovedi! A pățit-o un bistrițean care a încercat să obțină imaginile de pe o cameră de supraveghere din oraș. Răspunsul polițiștilor locali a fost halucinant „Mai bine de jumătate nu funcționează”.

Un bistrițean a fost victima unui furt. Cum în zona în care a avut loc infracțiunea erau camere de supraveghere ale Primăriei Bistrița, omul a crezut că va avea noroc.

Așa că a solicitat Poliției Locale să-i arate imaginile de pe camerele din zonă, ca să poată identifica făptașul.

Răspunsul a fost unul halucinant „Mai bine de jumătate nu merg. Printre care, și cele din zona respectivă”.

Situația nu e nouă, dar răspunsul autorităților e același, mereu.

„Sunt unele nefuncționale. Dar știți cum, sistemul e vechi. O dată nu merg unele, o dată altele. Cele wireless dau rateuri cel mai des. Dar firma care se ocupă de mentenanță, le repară. Deci nu avem un număr exact de camere de supraveghere care nu funcționează. Că o dată nu funcționează dintr-o zonă, o dată din alta, etc. Deci se strică, dar le repară. Nu avem un număr clar de camere care să zicem că nu funcționează deloc de ceva timp”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Poliției Locale, Florin Frandeș.

„Big Brother”-ul de Bistrița a fost achiziționat de municipalitate, în 2011. Atunci, s-au dat peste două milioane de lei pentru 80 de camere de supraveghere, fixe și mobile. La vremea respectivă existau instalate 7 camere, deci totalul, în prezent, s-ar ridica la 87 de camere de supraveghere, pe raza municipiului.

„Sistemul e vechi. Și ar trebui schimbat integral. Noi am tot făcut presiuni, dar nimic. Într-un final, pe bugetul din anul acesta, au fost prinși bani pentru achiziția unor noi camere, dar și schimbarea sistemului informatic. Doar că, din cauza pandemiei, nu am reușit să organizăm licitațiile. Sperăm cât de curând să organizăm licitația, și să reușim să achiziționăm și să înlocuim măcar câteva din camerele de supraveghere”, a concluzionat Florin Frandeș.

Conform Bugetului municipiului pe anul 2020, se vor schimba doar 4 camere de supraveghere:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...