23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Azi a fost îngropat badea Augustin, cel mai vârstnic bărbat din România

Cel mai vârstnic om din România s-a stins din viață. Acesta locuia în comuna Ciceu Giurgești, și deși la o vârstă înaintată, era verde ca bradul și plin de energie. Astăzi, badea Augustin a fost înmormântat în cimitirul din localitate.

Un om mai vechi ca Unirea, având 108 ani, s-a stins din viață. Augustin Rus, sau badea Partenie, cum îi spuneau sătenii, a murit în acest weekend.

Acesta locuia în comuna Ciceu Giurgești.

Îl vedeai adesea stând pe bancă, de cum o luai din sat pe Potucă, exact la casa din „intersecție”. Te vedea și te auzea, deși avea o vârstă înaintată. Nu-și arăta cei peste 100 de ani, așa era de verde și plin de energie.

S-a lăudat că știe să facă lucrurile cu măsură, că și-a cinstit părinții și s-a comportat cuviincios dintotdeauna. Apoi, era nelipsit de la Biserică, indiferent de vreme. Iar Biserica era sus pe deal, având de urcat aproape 100 de scări. Dar asta nu l-a împiedicat niciodată să meargă la slujbă.

Azi, a ajuns din nou la Biserică, însă de această dată, purtat de alții, și pentru a fi depus în cimitir.

De azi, când o iei din sat pe Potucă, banca va fi goală.

Badea Augustin a lăsat în urmă două fete, un ginere și trei nepoți, care și aceștia, la rândul lor, au familii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.